Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Gerçekleştirdiğimiz projelerle adeta bir icracı bakanlık haline geldik

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Gerçekleştirdiğimiz projelerle adeta bir icracı bakanlık haline geldik

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gerçekleştirdiğimiz projelerle Bakanlığımız adeta bir icracı bakanlık haline geldi. Türkiye için sembol birçok projeye imza attık, atmaya da devam ediyoruz. Sırada Kız Kulesi ve Tarihi Alsancak Tekel Fabrikası Dönüşüm Projemiz var" ifadelerini kullandı.

Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada, ülkelerin ve milletlerin en büyük gücünün insan potansiyeli, bir diğer önemli unsurun da kültür ve sanata verilen değer olduğunu söyledi. Büyük ve şanlı geçmişiyle Türk milletinin ise her ikisine de sahip olduğunu belirten Ersoy, şöyle konuştu:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Cumhurbaşkanı'mızın öncülüğünde yaptığımız çalışmalarımızda, kültürümüzü ve sanatımızı desteklemek için var gücümüzle çalışıp, her türlü adımı attık. Bu topraklara ait eserleri yurt dışından getirdik. Ecdadımızın emanetlerini ve eserleri ihya ettik. Çağın ihtiyaçlarına göre gelenekselle, moderniteyi yan yana getirdik. Geçtiğimiz hafta açtığımız Rami Kütüphanemiz, bu kültür sentezinin en güzel örneği oldu. 

"Kültür-sanat etkinlikleri turizmimize pozitif ivme kazandırdı"

Kültür yolu festivallerimizde de çok yönlü düşündük. Festivaller öncesinde çizdiğimiz rotalarda restorasyon ve renovasyonları tamamladık. Halkımızın kültür sanat etkinliklerine kolaylıkla ulaşması için geniş çapta hazırlıklar yaptık. Bu sayede turizmde de önemli bir canlılık yaşandı. Kültür-sanat etkinlikleri turizmimize pozitif ivme kazandırdı. Bu sayede elde edilen gelir de yine kültür-sanat etkinliklerine katkı sağlamış oldu. Ülkemiz, dünyada çok az sayıda ülkenin yapabileceği kültür-sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmış oldu. Yaptığımız ev sahipliklerinin bizim için ayrıca bir gurur kaynağı olduğunu da özellikle ifade etmek istiyorum. 2022 yılını dolu dolu bir şekilde tamamladık. Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılı olan 2023 için de heyecan ve gururun yan yana geleceği önemli projeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı ailesi olarak hayata geçireceğiz. Gerçekleştirdiğimiz projelerle Bakanlığımız adeta bir icracı bakanlık haline geldi. Türkiye için sembol birçok projeye imza attık, atmaya da devam ediyoruz. Sırada Kız Kulesi ve Tarihi Alsancak Tekel Fabrikası Dönüşüm Projemiz var."  (AA)