Gebelik sonlandırmak, kadın hastalıklarının tespit edilmesi ve durdurulamayan kanamaların sebebini öğrenmek için uygulanır. Mutlaka tam teşekküllü bir hastanede kadın doğum uzmanları tarafından yapılması gereklidir.
Kürtaj Nedir?
Rahim iç dokusunun özel aletler yardımı ile kazınarak çıkartılması işlemine kürtaj denir. Fransızcadan gelen bir terimdir. Kadın doğum uzmanları tarafından uygulanır. İşlem sırasında anestezi teknikleri kullanılır. Merdiven altı kliniklerde uygulanması son derece sakıncalıdır.
Kürtaj Hangi Durumlarda Yapılır?
İstenmeyen gebeliklerin sonlandırılması, rahim içerisinde tümör ve benzeri yapıların tanısının konulması ve erken menopoz durumlarında yapılır. İlk olarak fiziki muayene uygulanır. İşlem için hastaya randevu verilir. Hastadan bazı hazırlıkları yapması istenir.
Kürtaj Öncesi Hastanın Dikkat Etmesi ve Yapması Gerekenler?
İşlem sırasında herhangi bir sorunun oluşmasını engellemek için bazı hazırlıkların yapılması gereklidir. Genel anestezi uygulanacağı zaman en az 5 saat aç ve susuz kalmalıdır. Kan sulandırıcı kullanan hastalar bu ilacı doktor kontrolünde almamalıdır. Sigara içilmemelidir.
Kürtaj Sonrası Neler Yapılmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?
İşlem sonrasında hafif dereceli ağrı ve kanamaların olması son derece normaldir. Bir iki gün içerisinde kanama kendiliğinden geçer. Enfeksiyon oluşumunu engellemek için mutlaka antibiyotik kullanılır. Geçmeyen kanamalar rahim içerisinde parça kaldığını gösterebilir. Bu nedenle hemen doktora gidilmelidir.
Kürtaj Fiyatları
Hastanelerin hastalarına sundukları tedavi hizmetlerinin kalitesi farklıdır. Bu nedenle kürtaj fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için hastaneler ile yüz yüze görüşme yapılmalıdır.
Kızlık Zarı Nedir? Anatomik Yapısı Nasıldır?
Vajinanın 2 santimetre girişinde bulunan mukozamsı bir yapıdır. Üzerinde boyutları birbirinden farklı delikli yapılar vardır. Tıbbi adı hymen olsa da halk arasında kızlık zarı denir. Yapısı itibari ile kızlık zarı dikimi mümkündür.
Kızlık Zarı Muayenesi Neden Yapılır?
Dış etkilerden dolayı zar hasara uğrayabilir. Genetik olarak doğuştan bu zarın oluşmaması da normaldir. Zara herhangi bir zarar gelip gelmediğinin tespit edilmesi için muayene gereklidir.
Kızlık Zarı Dikimi Yöntemleri
Kızlık zarı dikimi için kullanılan iki farklı teknik vardır. Kalıcı zar dikimi ve geçici dikimdir. Hastanın isteği doğrultusunda uygun yöntem seçilir. Kullanılan iplerin farklı olması ile teknikler değişiklik gösterir.
Kızlık Zarı Dikimi Mümkün Mü?
Kızlık zarı dikimi cerrahi olarak mümkün olan bir durumdur. Kadınlar istedikleri zaman çok kısa sürede tamamlanan bu işlemi güvenilir bir şekilde gerçekleştirebilir.
Labioplasti Neden Uygulanır?
Genetik faktörler nedeni ile dış genital organlarda hacim artışı, genişleme ve deri sarkmaları meydana gelmektedir. Bu durumlar sonucunda hem psikolojik hem de fiziksel olarak olumsuz etkiler meydana gelir. Bu nedenle labioplasti işlemine ihtiyaç duyulur.
Labioplasti kimlere Uygulanabilir?
40 yaş üzeri kadınlar, hormon sistemleri yeterli çalışmayanlar, genetik olarak vajinal kasları zayıf olanlar ve vajinadan cilt sarkması yaşayanlara labioplasti uygulaması yapılabilir. Kadın doğum uzmanları tarafından sık uygulanan estetik operasyondur. İşlem sonrası kadınlara özgüven desteği sağlanır.
En İyi Labioplasti Tekniği Hangisidir?
Deleminasyon, lazer labioplasti, V plasti, Z plasti ve parsiyel rezeksiyon olmak üzere farklı teknikler uygulanmaktadır. Hangi yöntemin kullanılması gerektiğine muayene sonucunda doktor karar verir. Hastanın ihtiyaçlarını karşılayacak en doğru teknik uygulanmalıdır. Yeni teknolojik cihazlar kullanılarak uygulanan operasyonlar kalıcı sonuçlar sağlar.
Labioplasti Ameliyatı Fiyatları
Kullanılan ameliyat yöntemi, işlem süresi, işlemi yapan hekimin bu alandaki tercih edilme sıklığı ve hastanenin bulunduğu konum gibi farklı kriterler doğrultusunda labioplasti fiyatları belirlenir. Kaliteli hizmet veren ve alanında uzmanlaşmış hekimlerin bulunduğu hastaneler tercih edilirse komplikasyonsuz uygulama yapılabilir.