Leyla Güven'in kızı: Annem canını ben korkayım diye değil, hiç kimse korkuyla yaşamasın diye ortaya koydu

Leyla Güven'in kızı: Annem canını ben korkayım diye değil, hiç kimse korkuyla yaşamasın diye ortaya koydu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkâri Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven’in “PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin sonlandırılması” talebiyle başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi 100. gününde.

Leyla Güven, sağlık durumunun ağırlaşması nedeniyle 2 gün önce hastaneye kaldırılmış, müdahale kabul etmediği için evine geri götürülmüştü. 

Leyla Güven’in kızı Sabiha Temizkan, herkesin kendisine “Annene bir şey olacak diye korkmuyor musun?" diye sorduğunu belirterek “Annem canını ben korkayım diye değil artık hiç kimse korkuyla yaşamasın diye ortaya koydu! Annem yaşayacak ve biz artık sadece cesareti konuşacağız” dedi.

Sosyal medya hesabı Twiter’da açıklama yapan Sabiha Temizkan şunları yazdı:

"Kim bilir ne sancılar çektin beni doğururken. 17 yaşında bir çocuktun daha. Güzel yarınlar hayal ettin. Sonra büyüdük ve acılarla tanıştık. Sen başkaldırdın. Çünkü beni pamuklara sararken çocukların evinde uyurken bile panzer altında ezilmesine izin veremezdin.

Şimdi herkes “annene bir şey olacak diye korkmuyor musun?” diye soruyor. Annem canını ben korkayım diye değil artık hiç kimse korkuyla yaşamasın diye ortaya koydu! Annem yaşayacak ve biz artık sadece cesareti konuşacağız.. Umutla ✌️"