Londra'da 24 katlı binada yangın; en az 12 kişi öldü, 74 yaralı!

Londra'da 24 katlı binada yangın; en az 12 kişi öldü, 74 yaralı!

Londra'nın batısında bulunan Latimer Road'da 120 daireli 24 katlı bir bina alevler içinde kaldı. Gece saatlerinde başlayan yangın sabaha kadar sürdü. 200 itfaiyecinin müdahale ettiği yangında bazı görgü tanıkları binadan atlayanlar olduğunu iddia etti. Olayda 50 kişi yaralandı. Yangının patlayan bir buzdolabından kaynaklandığı düşünülüyor. Londra polisi, 12 kişinin öldüğünü, sayının artabileceğini bildirdi.

CNN Türk Londra Temsilcisi binada yaşayan Türk ailelerinin de bulunduğunu belirtti. Londra itfaiyesinden yapılan son açıklamada "İnceleme tamamlandı, yanan binanın çökme riski yok" dendi. Ayrıca yangında, apartmanda oturan Müslümanların sahur nedeniyle uyanık olması sayesinde çok sayıda insana yardım ederek binadan çıkmalarına yardım ettiği ortaya çıktı.

Londra'da gökdelende yangın; 120 daireli bina bu hale geldi

Yangın nasıl çıktı?

Londra'nın batısındaki Latimer Road semtinde bulunan 24 katlı binanın ikinci katında yerel saatle 01.15'te yangın çıktı. Alt katlardan birinde patlayan bir buzdolabı nedeniyle çıktığı sanılan yangının, 100’den fazla daire bulunan binanın dış cephesi plastik malzemeyle kaplı olduğu için hızla yayıldığı ileri sürüldü. Yangın yerel saati ile 08.00 sularında kısmen söndürüldü. Binadan kurtarılan kişiler yangın alarmının ve yangın tüplerinin çalışmadığını öne sürdü. 

Binanın çökme tehlikesi yok

Binanın çökme tehlikesi bulunduğu iddia edilmişti. Londra itfaiyesinden açıklamada inceleme tamamlandığını, yanan binanın çökme riskinin olmadığı belirtildi.