Meclis, 600 milletvekiline göre düzenleniyor

Meclis, 600 milletvekiline göre düzenleniyor

Milletvekili sayısının 550'den 600'a çıkması, grup kuran parti sayısının 5'e, temsil edilen parti sayısının ise 8'e yükselmesi sonrasında, TBMM'de kapsamlı değişiklikler ve tadilatlara başlandı.

Milletvekili sayısı 600'e, siyasi parti grup sayısı beşe çıkan Mecliste, yeni dönem için hazırlık çalışmalarına başlandı.

27. Dönem Meclisinde seçilen milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkması, AK Parti, CHP, HDP ve MHP'nin ardından İYİ Parti'nin de grup kurması ve temsil edilen parti sayısının 8'e yükselmesi nedeniyle, TBMM Ana Bina ile Yeni Halkla İlişkiler Binası'nda kapsamlı değişiklikler yapılacak.

Bu çerçevede, Yeni Halkla İlişkiler Binasında, bütün ihtisas komisyonlarının ortak kullanımında olan bazı toplantı salonları bölünerek, komisyon başkanlıklarına tahsis edilecek.

Bazı ihtisas komisyon başkanlarının odaları, diğer milletvekili odalarıyla aynı hale getirilecek ve sayısı artan odalar diğer milletvekillerinin kullanımına sunulacak.

Yeni Halkla İlişkiler Binasında 470 milletvekili odası bulunuyor.

Eski dönemden milletvekilliği devam eden 267 milletvekili, odalarını kullanmaya devam edecek.

Geçen hafta TBMM Başkanlık Divanı Toplantı Salonunda, 333 milletvekili için kura çekimi yapıldı. Milletvekilliği devam eden, ancak odasını değiştirmek isteyen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ile AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu kuraya girerek, odalarını değiştirdi. 

Bakanlar, Başkanlık Divanı üyeleri, siyasi partilerin grup başkanvekilleri ile ihtisas ve uluslararası komisyon başkanlarının katılmadığı kurada, 60 milletvekiline oda çıkmadı. Bu görevlere seçilecek milletvekillerinin belli olması ve yeni odaların hazırlanmasından sonra, bu ay sonu ya da ağustos ayı içerisinde ikinci bir kura çekimi daha yapılacak.