Mehmet Barlas: Aylardır 2023 seçimlerinin öneminden bahsediyoruz, 6'lı masa bunu görmese de toplum görüyor

 AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" imzalandı.

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, gıda krizinin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın arabuluculuğuyla çözüldügünü belirterek, "Rusya ile Ukrayna temsilcilerinin savaştan beri imza attıkları tek ortak metin bu. Peki bu anlaşma ne anlama geliyor? Anlamı şu: Dünyayı doyuracak koridorun açılması için tarihi bir adım atılmış oldu. Türkiye'nin gücü ve Erdoğan'ın diplomasi tecrübesi olmasaydı dünya yıllarca kıtlık ve tahıl krizini konuşmaya devam ederdi." diye yazdı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in "Bu anlaşma Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ısrarlı yaklaşımları sayesinde oldu" sözlerine dikkat çeken Barlas, "Sadece Guterres değil dünya basını da Türkiye'nin bu diplomasi başarısından övgüyle bahsetti. Aylardır 2023 seçimlerinin öneminden ve Türkiye'nin istikrarından bahsediyoruz. Bu önem her geçen gün daha da artıyor. 6'lı masa bunu görmese de toplum görüyor." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...