Mehmet Ocaktan: Muhalefetin cumhurbaşkanı adayını belirlemesi şart, çünkü belirsizlik iktidarın işine yarıyor

Altı muhalefet partisinin genel başkanları, 21 Ağustos Pazar günü Saadet Partisi Genel Merkezi'nde bir araya gelmişti.

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, altılı masayı oluşturan muhalefet partilerinin liderlerinin 21 Ağustos tarihinde yaptıkları toplantının, ittifakın ete kemiği bürünmesi açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Toplantı sonrasında yapılan açıklamada, ‘ortak cumhurbaşkanı adayı çıkarma’ konusunda kararlılık vurgusu yapılması masanın geleceği açısından güçlü bir iradeyi ortaya koymuş oldu.

Dolayısıyla Cumhur İttifakı’nın neredeyse hemen her gün dillendirdiği “Bunlar bir aday bile çıkaramıyorlar, en küçük bir anlaşmazlıkta dağılıp giderler…” benzeri söylemleri de boşa çıkmış oldu." diye yazdı.

Muhalefetin yarattığı demokratik sinerjinin değişimi garantileyecek seviyeye ulaşmadığını savunan Ocaktan, "Evet muhalefet partisi liderlerinin bugüne kadar yaptıkları çalışmalarla, güçlendirilmiş parlamenter sistem bağlamında oluşturdukları müktesebat çok kıymetli. Ama unutmamak gerekiyor ki bu ana ilkelerin kıymet kazanabilmesi için öncelikle cumhurbaşkanlığı değişiminin gerçekleşmesi gerekiyor.

Eğer seçimlerde cumhurbaşkanlığı kazanılamazsa, hazırlanan bu sayfalar dolusu çalışmaların hiçbir anlamı olmayacaktır. İşte tam da bu yüzden muhalefetin, iktidar mücadelesinde yeni bir adım atarak zaman kaybetmeden cumhurbaşkanı adayını belirlemesi şart. Çünkü zaman daralıyor ve bu belirsizlik iktidarın işine yarıyor." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...