Melih Altınok: Akşener açık oynayacak, çünkü Kemal Beye hata yaptırmaya kararlı

Melih Altınok: Akşener açık oynayacak, çünkü Kemal Beye hata yaptırmaya kararlı

Sabah yazarı Melih Altınok, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ziyaretine dikkati çekti, “Kırmızı halılar, tören kıtaları, flamalar, ‘belediye askerlerini’ selamlamalar... Sanırsınız Ekrem Bey cumhurbaşkanı, Meral Hanım da istediği gibi başbakan” diye yazdı.

“Ama tabii bu hayalin yolu, İmamoğlu'na açıkça ‘Önümden çekil’ diyen Kemal Bey'e elveda denilmesinden geçiyor” diyen Altınok, devamında şunları kaydetti:

“Son günlerde İyi Partililerin ekranlarda parti kararıymış gibi, HDP üzerinden Kılıçdaroğlu yönetimine yüklenmeleri falan boşuna değil yani. Ve bazı CHP'li gazetecilerin bu olayı köpürtmeleri... Öyle ya HDP'ye bakanlık verileceğini ilk kez söyleyen Gürsel Tekin değil ve bu gerçeği- zorunluluğu bilmeyen İyi Partili de yok. Bence Akşener bugünkü ziyaretiyle ana muhalefet liderliğini alıp sonrasında da parlamenter sisteme geçilince başbakan olma hedefini ilan etmiş oldu. Açık oynayacak. Çünkü Kemal Bey'e hata yaptırmaya kararlı.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.