Denizli-Muğla sınırında orman yangını: Kısmen kontrol altına alındı 

Denizli-Muğla sınırında orman yangını: Kısmen kontrol altına alındı 

Mersin'in Akdeniz ilçesi ve Denizli'nin Kale ilçesinde orman yangını çıktı. Mersin'deki yangın söndürülürken, Denizli'deki yangının kısmen kontrol altına alındığı bildirildi. 

Mersin'deki yangın kontrol altına alındı 

Akdeniz ilçesinin kırsal Hebilli Mahallesi'nde bugün saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanı gören mahallelinin ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Yangına 4 helikopter havadan, 10 arazöz ise ile çok sayıda orman işçisi ise karadan müdahale etti. Erken müdahaleyle yangın kısmen kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgedeki çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Geçtiğimiz gün de yangın çıkmış iki günün sonunda söndürülmüştü 

Mersin'in Gülnar ilçesinde 7 Ekim'de çıkan ve 29 saatte söndürülen orman yangınında ilk belirlemelere göre 1500 hektar alan zarar görmüştü. 

Denizli'de de yangın çıktı: Kısmen kontrol altına alındı 

Denizli'nin Kale ilçesinde, Muğla'ya da sınırı bulunan ormanda yangın çıktı. 

Denizli'nin Kale ilçesinde, Muğla'nın merkez ilçesi Esençay Mahallesi'ne de sınırı olan ormanda saat 14.50'de yangın başladı. İhbar üzerine bölgeye 1'i Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, 3'ü de Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4 helikopter ile çok sayıda arazöz ve orman işçileri ile itfaiye ekipleri sevk edildi.

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen genç ormandaki yangının, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığı belirtildi. Alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor. 

Denizli'nin Kale ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada; yangının kısmen kontrol altına alındığı açıklandı.

Denizli Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bugün, saat 14.48 sularında Kale Muslugüme mevkiinde orman yangını başlamıştır. 112 Acil Çağrı Merkezi tarafından itfaiye ekipleri derhal olay mahalline sevk edilmiştir. AFAD, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve İl Müdürlüklerimizden 6 helikopter, 4 uçak, 128 araç ve 452 personel yangın bölgesinde yangın söndürme çalışmalarını yürütmektedir. Yangın bölgesine Aydın, Muğla, Manisa, Burdur, Isparta ve İzmir'den takviye araç ve personel yangına müdahale etmek üzere yola çıkmıştır. Devletimizin tüm birimleri araç ve personeli ile birlikte halkımızın da cansiperane desteğiyle yangın kısmen kontrol altına alınmıştır" denildi. (DHA)