Meteoroloji saat verdi; yağmur geliyor

Meteoroloji saat verdi; yağmur geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, İstanbul'da bugün seyreden parçalı ve çok bulutlu hava, il genelinde saat 18:00’den sonra yağışa dönüşecek.

Yayınlanan 7 Nisan hava durumu raporuna göre, günlerdir parçalı ve çok bulutlu havanın etkin olduğu İstanbul il genelinde akşam saatleri yağışlı havanın etkisi altına girecek. Öte yandan yağışların Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgesinin batısında gün boyu etkili olması bekleniyor.

Kar yağışının günlerdir aralıksız devam ettiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bahar yüzünü göstermeye başladı. Kar yağışı yerini güneşli havaya bırakıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Eskişehir, Konya, Karaman, Malatya ve Elazığ çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ege kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklıklar Kuzeydoğu'dan artıyor

Bu sabah saatlerinde Marmara Bölgesi'nin kuzey ve doğusu, kuzey, iç ve doğu bölgelerde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgârın; Güney Ege ile Antalya kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Öte yandan hava sıcaklıklarının ise kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

İstanbul için hava durumu

7 Nisan hava durumu raporuna göre parçalı ve zaman zaman çok bulutlu havanın etkili olması beklenen il genelinde saat 18:00’den sonra yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Öte yandan sis ve pusa karşı Meteoroloji’den son dakika uyarısı gelirken il genelinde sıcaklıkların 17 derece dolaylarında seyretmesi, akşam saatleriyle birlikte ise sıcaklıkların hissedilir ölçüde düşmesi bekleniyor.