MHP'den Akşener kararı: İlçe teşkilatı görevden alındı

MHP'den Akşener kararı: İlçe teşkilatı görevden alındı

MHP, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in evine düzenlenen protestonun ardından Üsküdar İlçe Teşkilatı’nı görevden aldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, dün akşam saatlerinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İstanbul'daki evinin önünde bir grup tarafından slogan atılmasına ilişkin açıklama yaptı. Yalçın açıklamasında, "İstanbul Üsküdar İlçe Teşkilatı, İstanbul İl Başkanlığı ve MHP Genel Merkezinin bilgisi dışında hareket ettiğinden dolayı görevden alınmıştır" ifadelerini kullandı.

Gerilim nasıl başladı?

Türkiye'nin bir dönem birlikte siyaset yapan ancak 2016 yılında yolları ayrılan iki siyaseti arasındaki son gerilim, İyi parti Genel Başkanı Akşener'in, partisinin 27. yasama döneminde gerçekleştirdiği ilk grup toplantısında yaptığı konuşmayla ateşlendi. Akşener, salı günü gerçekleştirilen toplantıda 24 Haziran seçimlerinde AKP ile Cumhur İttifakı’nı kuran ve bunu yerel seçimlerde de sürdüreceğinin sinyalini şimdiden veren MHP için 'küçük ortak' ifadesini kullandı. İyi Parti Genel Başkanı, AKP-MHP ittifakıyla ilgili, “Bu ikili artık birbirine mecburdur. Bu bir, köle-sahip ilişkisidir. Küçük ortak büyük ortağın mütemmim cüzü haline gelmiştir” yorumunda da bulunmuştu. 

Bahçeli: Hanımefendiye son ihtarım!

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Akşener'in sözlerine cevabı perşembe günü verdi. Akşam saatlerinde kişisel Twitter hesabında uzun bir paylaşım serisi yapan Bahçeli, Akşener'le ilgili şunları söyledi: "Bu hanımefendiye son ihtarım, bölmek ve yok etmek istediğin MHP’ye karşı sinir ve sınırları ihlal eden vandal tutumuna devam edersen sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın. Demedi deme, büyük lafı dinle!" 

Akşener adres verdi: Demirden korksak trene binmezdik

İyi Parti Genel Başkanı'nın Bahçeli'ye verdiği cevap ise tansiyonun daha da yükseleceğinin habercisi gibiydi. Akşener, ilk olarak, "Türklüğü ayaklar altına alıp, megri megri ile gözyaşı dökenlere paspas olurken hangi 'büyüğünüzün' sözünü dinlediniz Sayın Devlet Bahçeli? McKinsey’e göğsünüzü siper ederken hangi büyüğünüzün emrindesiniz? Bahsettiğiniz sonuçları merakla bekliyorum" paylaşımında bulundu. Daha sonrasında da  "Demirden korksak trene binmezdik" diyen Akşener, kişisel Twitter hesabından İyi Parti Genel Merkezi'nin Ankara'daki adresini paylaştı. 

Akşener'den evinin önündeki MHP'lilere: Erkekseniz, hadi gelin vurun!

Akşener'in paylaşımından saatler sonra MHP'li oldukları belirtilen bir grup, İyi Parti Genel Başkanı'nın evinin önünde toplandı. Protesto görüntülerini içeren videoyu Twitter hesabından "Başka anaların çocukları üzerinden yiğitlik olmaz. Yüreğin yetiyorsa kendin gel, bekleriz" notuyla paylaşan Akşener, mesajına Bahçeli'yi de etiketledi.