Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Eğitimde kıyameti koparmamız lazım

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Eğitimde kıyameti koparmamız lazım

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Eğitimde ’bir şey yapmamız lazımın ötesinde kıyameti koparmamız lazım" dedi. "Bunu yaptığımızda çok daha farklı bir çağ geliyor" diye konuşan Selçuk, "Dijitalin, biyolojik olanın ve fiziksel olanın birlikte olduğu bir tekillik çağı geliyor" ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, İstanbul’da düzenlenen 2023’e Doğru Türk Eğitim Sistemi Bulma Konferansı'na katıldı. Hilton Bosphorus Otel’de düzenlenen konferansta konuşan Bakan Selçuk, tüm karamsarlığa ve eksikliklere rağmen Türkiye için güzel bir ufuk gördüğünü belirterek, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin şu ana kadar ortaya koyduğu birçok başarıyı eğitimle taçlandırmasının zamanı geldi diye düşünüyoruz. Ciddi bir beklenti var. Bu toplantının adına ‘Bulma Konferansı’ dedik. Bunu farklı bir şey olsun diye yapmadık. Bu toplum Katip Çelebi’den beri arıyor. Artık bulalım. Tanzimat’tan beri arıyoruz, artık bulalım. Bulduğumuz şey aslında olduğumuz şey. Dolayısıyla bulmak ve olmak arasındaki ilişkiyi kurduğumuzda meselenin büyük kısmı çözülmüş olacak. Biz bulmak için buradayız. Bir taraftan da ezberi ve taklidi bırakıp tahkike geçmek için buradayız. Biz biraz araştırma için, sorgulama için, akıl için, kalp için buradayız."

"Bizim kıyameti koparmamız lazım eğitimde"

Dünyada üst seviyede bir rekabet olduğunu vurgulayan Bakan Selçuk, şöyle devam etti: