Milli Savunma Bakanı Akar: Kıbrıs Türkünün haklarının gasp edilmesine izin vermeyiz

Milli Savunma Bakanı Akar: Kıbrıs Türkünün haklarının gasp edilmesine izin vermeyiz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Doğu Akdeniz'deki gerginlikle ilgili "Hedefimiz adada barışı istikrarlı hale getirmektir. Deniz yetki alanlarımızdaki faaliyetlere devam edeceğiz" dedi. Kıbrıs'ta oldu bittiye asla göz yumulmayacağını belirten Akar, "Kıbrıs Türkünün haklarının gasp edilmesine izin vermeyiz. Kıbrıs sorununun barışçıl yolla çözüleceğine inanıyoruz" ifadelerine yer verdi.

KKTC'de Erenköy Direnişi ve Erenköy Şehitlerini Anma Töreni’nde konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bugüne kadar Türkiye ve KKTC barış ve istikrardan yana olduğunu her fırsatta gösterdi. Barış ve huzur adına üzerine düşeni yaptı ve yapmaya da devam ediyor” dedi. 

Törende konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tarihin milletlerin hafızası olduğuna vurgu yaparak, “Milletler tarihlerinden ve hatıralarından beslenirler, hatırası olmayanın hafızası olmaz” dedi. Akar, “Asil milletimizin hatırası, binlerce yıllık şanlı tarihimizde yaşanan pek çok olayı barındırmaktadır. Toplumsal hafızamıza önemli bir yer tutan bir olay da 55 yıl önce Erenköy’de yaşananlardır. Kıbrıslı soydaşlarımızın uzun yıllar yaşadığı acıları hiçbir zaman unutmadık unutmayacağız. 530 mücahit ve mücahide öğrencinin Rumların silahla yaptığı taarruzlara karşı burada verdiği mücadele tarihimizde altın harflerle yerini anmıştır. Bu kahramanlar Kıbrıslı Türklerin yaşadığı acılara sessiz kalmamıştır. Eğitim, gelecek ve hayatlarını feda etmekten kaçınmamıştır” diye konuştu. 

Yarın Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’le yapacağı görüşmeyi hatırlanan Cumhurbaşkanı Akıncı, “Adamızda kalıcı barış ortamını sağlamak için gerekli tavrı sergileme zamanı çoktan gelmiş ve artık geçmektedir. Geliniz Kıbrıs’ı gerilimin ve çatışmanın odağı yapmak yerine, barış ve iş birliğinin alanı haline getirelim" çağrısında bulundu. Akıncı, bunun sadece kendisinin değil, Türkiye'nin de çağrısı olduğunu belirtti.