Milli Savunma Bakanlığı: Pençe Harekâtı’nda 6 terörist daha etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı: Pençe Harekâtı’nda 6 terörist daha etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak kuzeyi Hakurk’ta devam eden Pençe Harekâtı’na dair açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "6 terörist daha etkisiz hale getirilerek harekâtın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 40 oldu. Ayrıca Zap bölgesinde de 2 terörist etkisiz hale getirildi" dendi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Pençe Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 50 oldu. Bakanlıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:“Irak kuzeyi Hakurk’ta başarılı şekilde devam eden Pençe Harekatı’nda 6 terörist daha etkisiz hale getirilerek harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 40 oldu. Ayrıca Zap bölgesinde de 2 terörist etkisiz hale getirildi.”

Akar bölgeye gitti

Pençe Harekatı 10. gününde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) komuta kademesi, Pençe harekat bölgesindeki inceleme ve denetlemeleri kapsamında Balkayalar'da sınırın sıfır noktasındaki 2 bin 400 rakımlı Büyüktopraklı Üs Bölgesi'ne gitti.

Hulusi Akar bölgede yaptığı açıklamada, "Pençe Harekatımız devam ediyor. Teröristlerin Pençe harekat bölgesindeki tüm inlerine girilecek. Orada en son terörist etkisiz hale getirilmeden de o bölgeden çıkmayacağız. Orayı teröristlerden arındıracağız" dedi.