Mısır'da öğrenciler cami saldırısını yeniden canlandırdı, saldırganlar Türk bayrakları taşıdı

Mısır'da öğrenciler cami saldırısını yeniden canlandırdı, saldırganlar Türk bayrakları taşıdı

Çeviri - Gonca Tokyol

Mısır’da bir okulda, cuma günü meydana gelen ve 27’si çocuk 305 kişinin hayatını kaybettiği saldırı öğrenciler tarafından yeniden canlandırıldı. Saldırgan rolündeki öğrenciler, İsrail, Türkiye, Katar ve İran bayrakları taşıdı.

 

A school in #Egypt recreated the Radwah Mosque massacre with "attackers" waving flags of Qatar, Turkey, and Iran pic.twitter.com/npZrK67hfb

— Michael Horowitz (@michaelh992) 29 Kasım 2017

 

Here's a photo with a different angle on that. The schoolmaster was suspended. pic.twitter.com/COA9zWjDhs

— Weddady (@weddady) 29 Kasım 2017

Ortadoğu ve Kuzey Afrika uzmanı Michael Horowitz’in Twitter hesabından paylaştığı görüntüde, çok sayıda öğrencinin “kanlar içinde” yerde yattığı, ellerinde silahlarla başlarında bekleyen siyah kıyafetli öğrencilerin ise İsrail, Türkiye, Katar ve İran bayraklarının alt alta sıralandığı büyük bir bayrak taşıdığı görüldü. 

Paylaşılan fotoğrafta, cami saldırısının yeniden canlandırılmasını çok sayıda öğrencinin izlediği de görülürken, Horowitz’in tweet’ine cevap veren Weddady isimli kullanıcı da olayın başka açıdan çekilen bir fotoğrafını yayınladı. İlk fotoğrafta İsrail bayrağı kadraja girmezken, ikinci fotoğrafta en tepede yer aldı. Weddady, yeniden canlandırmanın gerçekleştirildiği okulun müdürünün açığa alındığını da aktardı.

Mısır’ın Sina yarımadasının kuzeyindeki köyde, cuma namazı öncesi gerçekleşen saldırıda 27’si çocuk 305 kişi hayatını kaybetmiş, 128 kişi de yaralanmıştı. IŞİD bayrağı taşıdığı belirtilen saldırganlar cemaate ilk olarak bombalarla saldırmış, ardından da gelişigüzel ateş açmıştı.