Müdahale için hızlı giden doktora ceza

Müdahale için hızlı giden doktora ceza

Yaralananlara müdahale etmek için hastaneye gelmek isterken, aşırı sürat yaptığı gerekçesiyle trafik cezasına çarptırıldı.

Kemah ilçesi yakınlarda bir kamyonun Devlet Demiryolları işçilerinitaşıyan otodres ile çarpışması sonucu altı kişinin yaralanarak Erzincandevlet Hastanesine kaldırılmasının ardından Dr. Tülay Diken acilmüdahale için hastaneye çağrıldı. Evinden kendi özel aracı ile çıkan vebabasını da yanına alan Dr. Tülay Diken, Ergenekon Bulvarı üzerindesehir halindeyken uygulama yapan trafik ekipleri tarafından durduruldu.Ehliyet ve ruhsatını isteyen Trafik polisi memurları daha sonra 62 kmhız ile şehir içi hız limitlerine aştığını ve radara yakalandığınısöylediler. Genç doktor araçtan inerek kendisinin doktor olduğunu veacil müdahale için Devlet hastanesine gitmekte olduğunu söyledi. Ancakbunu dikkate almayan polis memurları cezayı yazmak zorunda olduklarınıbelirttiler. Genç Doktorun ısrar etmesi üzerine bir müddet sonra polismemurları kendinsin babası tarafından hastaneye bırakılabileceğini vebabasının tekrar yanlarına dönerek ceza makbuzunu almaları gerektiğinisöylediler. Çaresiz bir şekilde babası tarafından hastaneye bırakılanDr. Tülay Diken hastaneye gelen yaralılara müdahalede bulunarak hayatkurtardı.

Yaşanan üzücü olayın ardından konuşan Dr.Tülay Diken "Trafik polisleri elbette görevlerini yapmaları gerekiyor.Sonuç da video görüntü ile radara yakalanıyorsunuz. Ama bazı özeldurumlarda da bence anlayışlı olmaları gerekiyor. Bana yaşadığım budurum karşısında neler yapmam gerektiğini söyleselerdi en azındantutanak tutsalardı. Daha sonradan bence bu olay rahatlıklahalledilebilirdi. Sonuç da 100 kilometre hız bile yapmış olsam bu benimen doğal hakkım çünkü kanamalı bir hastam olabilir, hastayıkaybedebiliriz on dakika bile, bir dakika bile bizim için çok önemliolabiliyor çoğu zaman. Çok anlayışlı ve dikkatli olmaları gerekiyorözellikle sağlık personeline karşı bu konuda bizlere imtiyaz tanınmasılazım. Bizim için tabiî ki insan hayatı çok önemli sonuçta benimmüdahale edeceğim oradaki polis memurunun bir yakını da olabilirdi.Onlarda beni acilde bekleyebilirlerdi. Ben hastalarımda da görüyorum 1dakika geciktiğiniz zaman hasta yakınları haklı yere kıyametkoparabiliyorlar ki düşünün yaşanan bir trafik kazası. Kendibaşlarından böyle bir olay geçmiş olsaydı, kendi yakınları hastanedeolsaydı acaba hani radara yakalandınız beş dakika on dakikabekletildiniz işte trafik cezası kesiliyor acaba bu olayı nasılkarşılarlardı çok merak ediyorum. Öncelikle kendilerini diğerinsanların yerine koysunlar bunu yaparken" diye konuştu.