Muharrem Sarıkaya: İyi Parti’de temayül yoklamasının sancısı yaşanıyor

Muharrem Sarıkaya: İyi Parti’de temayül yoklamasının sancısı yaşanıyor

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, seçimlere sayılı günler kala partilerin milletvekili liste belirleme sürecine ilişkin kaleme aldığı yazısında, “İyi Parti’de temayül yoklamasının sancısı yaşanıyor” dedi.

“Son dakikaya kadar kayıt yaptırmış üyelerin temayülde oy kullanması, geliri yüksek olanların üyelerin tercihlerini etkilemeleri, teşkilata hakim olan il yöneticilerinin üye kayıtlarını kontrollerinde götürmelerinin sandığın dengesini bozduğuna yönelik eleştiriler oldukça fazla…'Bu da ister istemez Genel Merkez yönetiminin işini daha da güçleştiriyor" diyen Sarıkaya, şunları kaydetti:

“Çünkü bir yanda temayülden önde çıkanlar, diğer yanda ise seçmende karşılığı olanların yarattığı çelişkinin nasıl giderileceğine ilişkin bir çıkış yolu bulunamıyor. Her iki tarafta da listede seçilebilecek bir yerde kalma mücadelesi veriyor. Genel Merkez yönetiminin gelen eleştirileri dikkate alıp, üyelerin farklı şekilde etkilendiğine ilişkin bir durum görmesi halinde listelerde değişikliğe gitme hakkını elinde tuttuğuna da dikkat çekiliyor. Zaten temayül yoklaması öncesinde de Genel Merkezin kontenjan kullanma hakkını elinde tuttuğunun açıklandığı anımsatılıyor. Bütün bunlara karşın İyi Parti’de temayül yoklamasının yarattığı olumsuz durumun ağırlığı çok daha fazla görülüyor.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.