Mukayese.com ile konut (ev) kredisine kolay başvuru

Mukayese.com ile konut (ev) kredisine kolay başvuru

Bankaların en sık tercih edilen hizmet paketlerinden bir tanesi olan konut kredisi ev almak isteyenlere sunulan kolaylıklarıyla dikkat çekiyor. Tercih eden ve kullanmak isteyenlerin bankaların faiz oranları, nasıl bir işleyişi sahip olunduğu, maliyet ve buna benzer noktalarda bilgi edinmesi oldukça önemli görülüyor. Bankalar arası farklılıkların faizden başlayarak oldukça fazla olması tüketicilerin kıyaslama yapmadan kredi işlemlerine girmesini oldukça zor bir hale getiriyor.

Konut Kredisi Hesaplaması Nedir?

Diğer kredi türlerinden daha değişik bir konumda bulunan konut kredisi uzun vadesi, daha düşük faiz oranı ve kullanım şartlarının değişik olması gibi etmenlerden dolayı ayrı tutuluyor. Kullanıcıların sadece ev sahibi olmak istemeleri amacına istinaden sunulan ve bu işlemler etrafından şekillenen bir kredidir.

Farklı bir ihtiyaç, evin tadilatı veya işlerinin yapılması gibi nedenlerden dolayı verilmeyen sadece satın alma işlemlerinde kullanımı mümkün olan bir kredidir.

(Konut satın alımı dışında kredi ihtiyaçlarınız için, Mukayese.com üzerinden ihtiyaç kredisi sayfasını ziyaret etmelisiniz.)

Kredinin mukayese.com üzerinden hesaplanmasında vade, bankanın faiz oranı ve istenen rakam bilgileri kullanılarak gerçeğe yakın değerler yansıtılıyor. Kredi miktarının ne kadara kadar çekileceği ise eksper raporuyla belirlenebiliyor. Raporda belirlenen ev bedelinin %80'i kredi tutarı olarak veriliyor.

Konut Kredisi Faiz Oranları Nelerdir?

Konut kredisinde istenen belgeler gelir belgesi, sigortalı çalışıldığını gösteren dökümler, kimlik detayları olarak dikkat çekiyor. Söz konusu belgelerin toplanması aşamasında tüketiciler aynı zamanda faiz oranlarını araştırmaya devam ediyor.

Konut kredisinde serbest piyasa anlayışının hakim olmasından kaynaklı olarak sabit bir faiz oranından bahsetmek söz konusu olmaz. Çünkü bankanın belirleyeceği ve riskler kapsamında değişiklik yapma yoluna gidebileceği bir orandan bahsedilebilir.

Tüm konut kredisi veren bankaları görmek ve en uygun faiz oranlı seçeneğe kolayca başvuru yapmak için https://mukayese.com/konut-kredisi sayfasına göz atın.

Konut Kredisi Vade İmkanı Nasıldır?

Verilen en uzun vade seçenekli kredi olması yönüyle dikkat çeken konut kredisinin en fazla ödeme süresi 10 yıl yani 120 aydır. Bu imkanın talep edilmesi halinde tamamı veya 10 seneye kadar uygun bir zaman aralığı kullanılması yoluna gidilebilir.

Krediyi kullanan kişilerin vade konusunda bilmesi gereken bazı detaylar vardır:

  • Vade uzadıkça maliyet artacağından hesaplama buna göre yapılmalıdır,
  • Vade sayısının azalması maliyeti azaltırken taksit miktarında artış yaratır,
  • Ödemelerin düzenli yapılamayacağı rakamlar üzerinden taksitlendirme yapılmamalıdır.
  • Bunlar göz önüne alınarak 120 ayın ne kadarının kullanılacağı netleştirilebilir.

Konut Kredisinde Masraflar Nelerdir?

Her kredide olduğu gibi konut kredisinde de kullanım seçeneğini değerlendirenlerin hangi masraflarla karşı karşıya kalınacağını bilmek istemesi doğaldır. Çünkü talep edilen rakamın üzerinden kesinti yapılacak olması bu rakamın belirlenmesinde etkilidir. Söz konusu krediyle alakalı kullanım yani kredi tahsis bedeli, sigortalar, ekspertiz bedeli, ipotek ve avukat bedeli gibi gider kalemleri vardır.

Konut Kredisinde Yapılan Sigortalar Zorunlu Mudur?

Maliyetlerin bazılarını oluşturan ve oldukça yüksek rakamlara denk gelebilen sigortaların içeriğinde oldukça farklı sigorta türleri vardır. Bunlar arasında hayat sigortası, yangın ve deprem sigortası, eşya paket sigortası gibi içerikler olduğu görülebilir. Yüksek maliyet anlamına gelse de bankanın alacağını garantiye alma yolu demek daha doğru bir yaklaşımdır.

Konut Kredisi Ödemesinde Seçenekler Nelerdir?

Yapılan kıyaslamalarla hangi bankadan konut kredisi alacağına karar veren, maliyetleri öğrenen ve satın alacağı evin ekspertiz raporunu bekleyen birinin ödeme seçeneklerine hakim olması gerekir. 120 ay üzerinden ödeme yapmayı planlayan birinin sabit veya artan seçeneklerden birisini tercih etmesi gerekir. Bunun anlamı her ay sabit miktarda ödeme yapacak olmak veya düşükten başlayarak daha sonra artan oranlarda ödeme yapmaya devam etmektir.

Konut Kredisinde Ödemelerin Düzenli Olmaması Halinde Ne Olur?

Ödemelerin düzenli yapılmaması faiz işletilmesine, devamlılık sağlanması durumunda gayrimenkulün satılmasına kadar giden bir süreci beraberinde getirebilir. Bunun olmaması için en başından mukayese.com aracılığıyla kredi hesaplaması yapılması oldukça önemlidir.