Murat Yetkin: Akşener'in ve Demirtaş'ın son beyanları muhalefet adayının Kılıçdaroğlu olacağına işaret ediyor

Murat Yetkin: Akşener'in ve Demirtaş'ın son beyanları muhalefet adayının Kılıçdaroğlu olacağına işaret ediyor

Gazeteci, yazar Murat Yetkin, "Akşener’in ve Demirtaş’ın son beyanları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına çıkacak adayın Kılıçdaroğlu olacağına işaret ediyor gibi" yorumunu yaptı. 

Yaklaşık 6 yıldır tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın muhalefetin adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında söylediklerini hatırlatan yetkin, Demirtaş'ın Kılıçdaroğlu'na "açık destek" verdiğini savundu. 

Yetkin, şu ifadeleri kullandı:

"Akşener’in Fox’taki ifadesine göre Kılıçdaroğlu 2 Ekim’deki Altılı Masa toplantısından önce diğer beş liderle de birer kere daha görüşecek.

Muhalefetin ortak adayının Kılıçdaroğlu olması halinde -sadece HDP değil, bir kısım muhafazakâr- Kürt seçmenden oy alma sıkıntısının olmadığı görülüyor. Üstelik öyle HDP ile görüşme, ortak aday açıklamalarına filan da ihtiyaç olmadan. Ayrıca madem Hürriyet’te Abdülkadir Selvi’nin sık sık yazdığı gibi AK Parti Kılıçdaroğlu’nu Erdoğan’ın karşısında rakip görmek istiyor, Kılıçdaroğlu çıkabilir. AK Parti’yi de bütün Diyanet imkânlarını kullanarak inancı, Alevi olması üzerinden hedef alma siyasetiyle baş başa bırakabilir.

Akşener’in sözlerinde bütün doğallığıyla söylenmiş gibi duran bir ifade daha var: 'Millet ittifakının adayı olacak.' Oysa stratejik önemde." 

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN - Akşener: 6'lı masada çatlak yok; Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, adı geçen hiçbir adayla ilgili ön yargılı değiliz

TIKLAYIN - Selahattin Demirtaş: Kemal Bey üzerinden yapılan ayrıştırıcı tartışmalar hem çok yanlış hem de haksızlık; kaldı ki farklı toplumsal kesimlerde önemli bir desteğe sahip görünüyor