Murat Yetkin: Biden, Türkiye ile görüşmelerin ortak zeminlerde ve heyetler arası yapılmasını istiyor

Murat Yetkin: Biden, Türkiye ile görüşmelerin ortak zeminlerde ve heyetler arası yapılmasını istiyor

Gazeteci, yazar Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Joe Biden ile yüz yüze ikili görüşme için "sürekli kapısını çaldığını" belirterek, son görüşmenin de NATO liderler zirvesi çerçevesinde yapıldığını hatırlattı. Yetkin, "Biden’ın başka her görüşmenin ABD ya da Türkiye dışındaki ortak zeminlerde ve heyetler arası yapılmasını istediği konuşuluyor diplomatik kuliste" dedi. 

Yetkin, şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan ekonomik krizden de kendi yanlış politikalarını değil, ABD’yi sorumlu tutma eğiliminde ama bunun Türkiye’nin dış ve güvenlik politikasında büyük açıklara yol açtığını yirmi yıllık devlet deneyimiyle kendisinin de görüyor olması gerek.

ABD’yi arkaik yaptırım politikasına artık işe tam yaramasa da kullanmaya iten, etnik lobiler dışında bankacılık sistemini ve küresel ekonominin dolar üstüne dönüyor olması değil mi zaten?

Ekonomide paçayı kaptırıp hâlâ kendinizi her yaptığınızın şaşmaz doğru olduğuna inandırdığınızda bir yandan celallendiğiniz kapıları diğer yandan sürekli çalarken buluyorsunuz kendinizi." 

Yazının tamamı için tıklayın.