Murat Yetkin: Erdoğan, Türkiye’nin gördüğü en İslamcı cumhurbaşkanı, faize karşı ama döneminde faiz en kârlı gelir kapısı oldu

Murat Yetkin: Erdoğan, Türkiye’nin gördüğü en İslamcı cumhurbaşkanı, faize karşı ama döneminde faiz en kârlı gelir kapısı oldu

Gazeteci Murat yetkin, “Sanki beş yıldır muhalefetteymiş gibi yeniden ‘düzelteceğim’ vaadiyle yetki isteyen Erdoğan Türkiye’nin gördüğü en İslamcı cumhurbaşkanı, faize karşı ama döneminde faiz en kârlı gelir kapısı oldu” dedi.

“Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığı yetkisi istediği 8 Ekim 2022 Türkiye’sinde görünüm, beş yıl önce yetki istediği Türkiye’den çok daha kötüdür” diyen Yetkin, “Beş yıl önce yetki istediği gün 4,65 lira olan 1 ABD doları bugün 18,55 liradır” diye yazdı.

“Bugün Türkiye’de en kârlı sektör bankacılık; bankaların kârı 2022’nin ilk yarısında yüzde 400 artmış. Bunda Erdoğan’ın 2021 sonunda dolar ilk kez 18 lirayı görünce devreye aldığı “kur korumalı mevduat” uygulamasının da payı var. AK Parti hükümeti dolar kurunun daha da artmaması için piyasaya döviz sürebilsin diye icat edilen bu mali aygıt nedeniyle 2022’nin ilk yarısında Hazine’ye 60 milyar lira ek yük binmiş. Biraz parası olan faiz delisine dönmüş durumda bankalara hücum ediyor. 24 bini kuruluş ve şirketler olmak üzere 757 binden fazla müşterisi varmış. Hem de Diyanet İşleri’nin “caiz değildir” demesine rağmen” ifadeleriyle durumu özetleyen Yetkin, şunları kaydetti:

“Erdoğan Türkiye’nin en İslamcı Cumhurbaşkanı ve en çok onun karşı olduğunu söylemesine rağmen faiz kazancının başka her kazancın önüne geçtiği dönemi yaşıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beş yıl sonra yine ‘düzelteceğim’ vaadiyle yetki istediği Türkiye’nin görünümü budur.”

Yertinreport.com adresinde yayımlanan yazının tamamını okumak için tıklayın.