Murat Yetkin: Yabancı ülke, ya da kuruluşların Türkiye’deki muhalefet partileriyle kurduğu temas artık Erdoğan ve AK Parti’de tehdit algısına yok açıyor

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu (sağda)

Gazeteci - yazar Murat Yetkin, "Yabancı ülke, ya da kuruluşların Türkiye’deki muhalefet partileriyle kurduğu temas artık Erdoğan ve AK Parti’de tehdit algısına yok açıyor. AK Parti, bu temasların daha çok ABD ve Batı Avrupa kaynaklı olmasını, kendi kontrolündeki medya üzerinden 15 Temmuz darbe girişimini çağrıştıracak şekilde kullanıyor. Ama bu durum da giderek değişiyor." değerlendirmesini yaptı. 

Yetkin yazısında, "Gazeteci Fuad Safarov, Medya Günlüğü sitesinde dün (8 Ağustos) akşamı Rusya’nın devlet televizyonu Rossiya-1 kanalındaki dikkat çekici bir tartışmayı yazmış.Rus Meclisinin alt kanadı Duma üyesi, Orta Asya uzmanı Semyon Bagdasarov, Türkiye’nin şu anda “Rusya için dünyaya açılan pencere” demiş. Ancak Rusya’ya Batı yaptırımlarından dolayı büyük gelir eden Türkiye’de enflasyonun yüzde 80’in üzerinde olduğunu ve Erdoğan’ın bu yüzden seçimi kaybedebileceğini söyledikten sonra sadede gelmiş: Atatürk’ün kurduğu CHP ve İYİ Parti var. CHP belediye seçimlerinde büyük kentleri kazandı. Dolayısıyla bizim bu muhalefetle çalışmamız lazım.”Bagdasarov bunu deyince programın sunucusu Vladimir Solovyov müdahale etmiş: “O zaman Erdoğan’la irtibatı kaydedebiliriz” ifadesini kullandı.