Mustafa Balbay: Erdoğan, başlangıçta yok saydığı, küçümsediği, hakaret ettiği Altılı Masa'ya son günlerde saldırmaya başladı

Mustafa Balbay: Erdoğan, başlangıçta yok saydığı, küçümsediği, hakaret ettiği Altılı Masa'ya son günlerde saldırmaya başladı

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, Altılı Masa liderleri ile birlikte çalışan üst kadroların ortak mesaiyi artırdığını belirterek, "Hükümet programı üzerinde ortak paydalar öne çıkarıldı. Kimi tartışmalı konular liderlerin son buluşmasına bırakıldı. Şubat ayının üçüncü haftasına kadar milletvekili seçimlerine nasıl girileceği netleşecek.

Özellikle 2-3 milletvekili çıkaran iller üzerinde çoktan seçmeli formüller var. Eğer 6 Nisan 2022’deki değişikliklerin uygulanması söz konusu olursa ittifak bağları farklı örülecek. Kimi illerde İttifak, ittifaksız girme kararı alabilir. Örneğin 3 milletvekili çıkaran ilde 2 ittifak birer sandalye aldı. 3. sandalyenin hesaplama yönetimi 2018’e göre farklı. Artık oy hesabında en sona en çok oyu alan ittifak değil, parti dikkate alınacak" diye yazdı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlangıçta yok saydığı, küçümsediği, hakaret ettiği Altılı Masa'ya son günlerde saldırmaya başladığını savunan Balbay, "Bunu Millet İttifakı açısından hayra yormak gerekli. İktidar gücü sizi muhatap aldığı an ne olursa olsun yarış sizin de iktidar seçeceği olduğunuz algısıyla devam eder.

Bütün mesele bu muhataplığın hakkını vermek. Verirseniz toplum katında da seçenek sırasına girersiniz" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...