Mustafa Balbay: Soylu Saray’a “Benim asıl dokunulmazlığım, İçişleri Bakanı olarak kalmamdır” mesajı vermiş

Mustafa Balbay: Soylu Saray’a “Benim asıl dokunulmazlığım, İçişleri Bakanı olarak kalmamdır” mesajı vermiş

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bakanları milletvekili olarak atacağını hatırlatarak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ise İçişleri Bakanlığı’nı bırakmama eğiliminde olduğunu yazdı.

Daha önce Samsun’dan aday gösterilmek istendiği ancak Soylu’nun İstanbul’u istediği kulislere yansımıştı. Balbay Bugünkü yazısında söz konusu kulislerin ardından bugünkü yazısında şunları kaydetti:

“Siyasetçilerin ağzı torba değil ki büzesin; sözüm ona Soylu Saray’a haber göndermiş, ‘Benim milletvekili olup dokunulmazlığa ihtiyacım yok’ demiş. Asıl vermek istediği mesaj da şöyleymiş: Benim asıl dokunulmazlığım, içişleri bakanı olarak kalmamdır.

Saray’ın gözünde bakanlar, özel kalem müdür yardımcısı gibi olduğu için istediğin yere atamak kolay. Ancak Soylu bakanlıkta ısrarlı görünüyor. Ayrıca Erdoğan’ın bakanları deprem illerinde milletvekili adaylığına atamayı düşünmesi de ilginç. Tasfiye edilmesi zor olanları enkaz altına itmek fena bir Saray projesi sayılmaz.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.