Mustafa Sarıgül'den "seçim ittifakı ve CHP’den milletvekili adaylığı" iddiasına ilişkin açıklama: Konuşuluyor

Mustafa Sarıgül'den "seçim ittifakı ve CHP’den milletvekili adaylığı" iddiasına ilişkin açıklama: Konuşuluyor

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, teklif gelirse altılı masaya katılmaya sıcak baktıklarını söyledi. Sarıgül, seçim ittifakı ve CHP’den milletvekili adaylığı iddiasıyla ilgili olarak, "Ortak dostlarımızın böyle arzuları var. Konuşuluyor" dedi.

Halk TV’den İsmail Saymaz, bugünkü köşe yazısında Sarıgül ile yaptığı görüşmeye yer verdi. Saymaz’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Sarıgül’e sordum: 'Altılı Masa’ya katılmak istiyor musunuz?' Açıkça yanıt verdi. Dedi ki: 'Altılı Masa'dan teklif gelirse arkadaşlarla detaylı konuşuruz. Sonuçta muhalefet partisiyiz. Kesinlikle sıcak bakarız.'

Seçim ittifakı ve CHP’den milletvekili adaylığı iddiasını hatırlattım. 'Ortak dostlarımızın böyle arzuları var. Konuşuluyor' dedi. 'Resmiyete bürünmedi o zaman' dedim. 'Yakın ama” diye ekledi. Kılıçdaroğlu ile yakın bir diyaloğunun olduğunu vurgularken, CHP ile ittifaka sıcak baktığını saklamadı.

Sarıgül, cumhurbaşkanı adayının Altılı Masa’dan çıkması halinde en doğru ismin Kılıçdaroğlu olduğunu söylüyor. Ancak Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü ‘açılımını’ eleştirmekten de geri durmuyor. Sarıgül: 'Türkiye’de ciddi bunalım var. İnsanlar sıkıntı içinde. Kiralarını ödeyemiyorlar. Başörtüsü kimsenin gündeminde değil. Başı açık da istediğini yapıyor, kapalı da.'"

“Twitter’dakilere ‘Yarın güneş doğacak’ desek, ona bile inanmazlar”

Öte yandan TikTok'ta dikkati çeken videolarıyla sık sık gündem olan Sarıgül, TikTok’l ilgili olarak da şu görüşlerini ifade etti:

“Tiktok’a girdiğim zaman bütün parti, çocuklarım ve torunlarım ayağa kalktı. ‘Baba yapma, millet bizimle dalga geçiyor’ diye herkes karşı çıktı. Ben direndim.

Facebook’ta kim var? Yaş ortalaması 60’ın üzerindeki büyüklerimiz. Twitter’da kim var? Kararını vermiş insanlar var. Daha çok entelektüeller. Twitter’daki espriyi bile anlamak için bir bilgi düzeyine gelmek lazım. Twitter’dakilere ‘Yarın güneş doğacak’ desek, ona bile inanmazlar. Taraf o, belli.

“Tiktok’ta olan kesim ne TV izliyor, ne gazete okuyor. Hiçbir ideolojisi yok. Tamamen kararsız”

Instagram biraz daha relax ve keyifli. Ama Twitter’dan bir tık daha geride. Tiktok’ta olan kesim ne TV izliyor, ne gazete okuyor. Hiçbir ideolojisi yok. Tamamen kararsız. ‘İktidar gitsin’ diyor, kime oy vereceği belli değil. Bir noktadan sonra bize yönelecekler. Mesela adam diyor ki, ‘Tiktokun cumhurbaşkanı sensin, oyumuzu sana.

Biz siyasete mizah kattık. Derdimizi 12-14 saniyede anlatmak lazım. Benim tarzıma uygun.

"Ekrem İmamoğlu'nu yakalayacağım"

Ekrem İmamoğlu 785 bin, ben ise 685 bin takipçideyiz. Onu yakalayacağım. Beğenide geçtim. Bizim beğenimiz 16.5 milyon oldu. onunki 11 milyonda kaldı. Tiktok’un muhalefet ruhu var. Tayyip bey 20 sene önce olsa Tiktok yapardı ama şimdi yapamaz.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.