Nagehan Alçı: Erdoğan’ın Taliban’a çağrısı, kadınların hapsolduğu kabusu bitirebilir

Nagehan Alçı: Erdoğan’ın Taliban’a çağrısı, kadınların hapsolduğu kabusu bitirebilir

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Taliban'ın Afganistan'daki kız çocuklarının ve kadınlarının haklarını engelleyen politikalarına karşı çağrı yaptı. Alçı, "Milyonlarca kız çocuğu ve kadının üzerine adeta diri diri beton atılıyor ve dünya cılız çağrılar dışında bir şey yapmıyor. Bu hak mı? Adalet mi?" dedi.

Alçı, yazısında şunları kaydetti:

"Taliban yönetimi Ankara ile ilişkilere ve Sayın Erdoğan’a büyük önem veriyor.

Nasıl ki Mısır’da Müslüman Kardeşler iktidara geldiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahire’de bir konuşma yapıp laikliğin önemini hatırlattıysa -ki o tarihi bir konuşmadır- şimdi de İslam toplumları üzerindeki etkisini göz önünde bulundurarak Taliban Hükümeti’ne kız çocuklarının eğitimi ve kadınların çalışması önündeki yasakları kaldırması için kuvvetli bir çağrı yapmalı.

Erdoğan’ın yapacağı çağrının etkisini başka hiçbir lider yaratamaz. Eminim böyle bir girişimi Sayın Emine Erdoğan, Esra Erdoğan Albayrak ve Sümeyye Erdoğan Bayraktar da canı gönülden destekler.

Hatta keşke ailece çıkıp Afgan hemcinsleri için ses yükseltseler… Şayet böyle bir inisiyatif alırlarsa bu dünyada da geniş yankı bulur…"

Yazının tamamı için tıklayın.