NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: NATO'da fikir ayrılıkları yeni bir şey değil

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: NATO'da fikir ayrılıkları yeni bir şey değil

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Londra'da NATO Liderler Zirvesi öncesi açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, NATO'nun içinde bulunduğu fikir ayrılıkları döneminin yeni bir şey olmadığını söyledi ve ekledi "NATO tarihteki en güçlü halindedir" dedi. 

Stoltenberg'in açıklamaları şöyle:

"Öncelikle tüm NATO müttefiklerini korumak için planlarımız var, Baltık ülkeleri ve Polonya da buna dahil. Tarihte ilk kez savaşa hazır askerlerimiz de Baltık bölgelerinde konuşlanmış durumda. Yeni savunma planlarımızın geliştirilmesi için dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la da görüştüm, bu konuda çalışıyoruz.

Macron'un 'NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti' açıklamaları: "Böyle bir konu yok. NATO tarihteki en güçlü halindedir. Dünya etrafımızda değişirken biz de savunma güçlerimizi değiştirme ve adaptasyona hazır hale getiriyoruz. Avrupalı müttefiklerimiz de artık daha fazla savunma yatırımı yapıyorlar. ABD'de Avrupa'daki askeri varlığını arttırmakta. "

"NATO'nun sözlerini yerine getirdiğini ve onlarca yıldır Avrupa ve ABD'nin birlikte çalışarak sonuca ulaştığımızı, uzay konusunda savunmamızı geliştirdiğimizi, güvenliği sağladığımızı ve Çin'in yükselişinin getirdiği sınamalarla birlikte fırsatları değerlendirdiğimizi gösteriyoruz."