Bayraktar'ın 'Başbakan istifa etmeli' sözlerine medyada sansür!

Bayraktar'ın 'Başbakan istifa etmeli' sözlerine medyada sansür!
Yolsuzluk operasyonu kapsamında oğlu gözaltına alınan Erdoğan Bayraktar, Doğuş Grubu'na ait NTV haber kanalının canlı yayınında milletvekilliğinden ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan istifa ettiğini duyurdu. Bayraktar'ın bu sözlerinin yanı sıra sarf ettiği "İmar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan'ın onayıyla yapıldı. Başbakan’ın istifa etmesi gerekir" içerikli bölümü ise hem NTV'nin internet sitesindeki ilgili haberde, hem de Anadolu Ajansı'nda (AA) yer almadı. NTV'nin internet sitesi daha sonra yayının videosuna yer verirken Star, Takvim ve Akşam gazeteleri Bayraktar'ın konuşmasındaki Başbakan Erdoğan'ı istifaya davet ettiği bölümü sansürledi. Sabah gazetesi ise 3 bakanın istifa haberlerine internet sitesinde yer vermedi.
Anadolu Ajansı, konuşmaya ilişkin olarak "NTV'de canlı yayına telefonla bağlanan Bayraktar, bakanlık görevinden ve milletvekilliğinden istifa ettiğini duyurdu. Bakanlık kaynakları da bu gelişmeyi doğruladı" ifadesiyle yetindi. NTV'nin internet sitesinde de uzun süre konuşmanın Başbakan Erdoğan'a dair kısmı yer almadı. Bir süre sonra haberin yazılı versiyonu sitenin anasayfasından kaldırıldı ve Bayraktar'ın açıklamalarının yer aldığı yayının videosu yerleştirildi.   
NTV'nin Bayraktar'ın açıklamalarına yönelik tavrı sosyal medyada da eleştirilere neden oldu. Twitter'da dile getirilen bazı tepkiler şöyle:

NTV de habercilikten istifa edebilir bugün. Bakanın açıklamasını tekrar göstermediler bile. Çok normalmiş gibi her şey.

— özlem s. (@chubbchubb_) 25 Aralık 2013

 

Ntv resmen Erdoğanların arkasını toplamaya çalışıyor. Adam diyeceğini demiş, yiyorsa versene haberi? Tarafsız olsana bir kere de!

— Beste Özcan (@ohmisgibi) 25 Aralık 2013

 

NTV'nin kendi kanalında Bayraktar açıklama yapmış @ntv vermiyor. Tarih bunları yazıyor. Hiç merak etmeyin!

— Ozan Tatar (@ozantatar) 25 Aralık 2013

 

Erdoğan Bayraktar' ın açıklamasının sansürler kralı NTV' ye denk gelmesi yürekleri iyice soğuttu. Kaçınılmaz olarak, sakınan göze çöp battı.

— başak (@__LouSalome) 25 Aralık 2013  

CNNTürk'ün Penguen lakabını almasının ardından, canlı yayında patlayan bombayı gör-e-meyen NTV'nin ünvanı artık DEVEKUŞU dur.

— deniz atam ® (@denizatam) 25 Aralık 2013

O değil de yine hiç topa girmeden maçı bitirmeye çalışan NTV'nin elinde patladı bombanın büyüğü.

— Çağrı TORAMAN (@chegt) 25 Aralık 2013

Erdoğan Bayraktar'ın @ntv canlı yayınındaki istifasını NTV hariç birçok haber kanalı tekrar yayınlıyor, sitesinde link veriyor..

— Güçlü Mete (@Guclumete) 25 Aralık 2013
İşte NTV'nin internet sitesinde Bayraktar'ın "eksik" yayımlanan açıklamaları:
 
Anadolu Ajansı'nın ilgili haberi de şöyle: