Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi, Cannes'da 15 dakika ayakta alkışlandı

Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi, Cannes'da 15 dakika ayakta alkışlandı

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptığı yeni filmi ‘Ahlat Ağacı’, eleştirmenlerden tam not aldı. Filmin, gösteriminin ardından Cannes’da dakikalarca ayakta alkışlandığı kaydedildi.

71. Cannes Film Festivali’nin yarışma bölümünde son olarak Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi ‘Ahlat Ağacı’ gösterildi. Salonda bulunan Şalom yazarı Viktor Apalaçi’nin aktarımına göre film, 15 dakika boyunca ayakta alkışlandı.

Alkışlar Nuri Bilge Ceylan'a ve Ahlat Ağacı'na... #AhlatAğacı #TheWildPearTree #Cannes2018 #Cannes71 #CannesFilmFestival pic.twitter.com/ZicBqjdk77

— bakınız (@bakiniz) May 18, 2018

Uzun yılların ardından köyüne dönen bir yazarın babasının borçları altında ezilmesini konu edinecek film, baba-oğul ve aile ilişkilerine odaklanacak. Murat Cemcir‘in başrolde yer aldığını bildiğimiz filmde Cemcir’e Doğu Demirkol, Ahmet Rıfat Şungar, Hazar Ergüçlü, Tamer Levent, Kadir Çermikli, Kubilay Tunçer ve Ercüment Balakoğlu‘nun eşlik ediyor. Senaryosunu da NBC'nin yazdığı filmin görüntü yönetmenliğini ise Ceylan’ın pek çok filminde birlikte çalıştığı Gökhan Tiryaki üstleniyor.

Ceylan, Cannes Film Festivali'ne ilk kez Koza filmiyle 1995'te yarışmacı olarak katılmıştı. Festivalde yarışan filmleri değişik dallarda çok sayıda ödüle layık görülen Ceylan, Kış Uykusu filmiyle 2014'te Altın Palmiye ödülüne layık görülmüştü.