Öğrencilere iş teklifi yağıyor

Öğrencilere iş teklifi yağıyor

Çukurova Üniversitesinde (ÇÜ) bulunan Otomotiv Anabilim Dalında eğitim gören öğrencilere iş teklifi yağıyor.

ÇÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Başkanıve Otomotiv Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın, AA muhabirineyaptığı açıklamada, 2 yıl önce ilk öğrencileri aldıkları bölümde,başarılı şekilde eğitimi sürdürdüklerini kaydetti.

Otomotivbölümünün, ÇÜ dışında Hacettepe Üniversitesinde bulunduğunu, bu yıl iseKarabük ve Atılım üniversitelerinin ilk kez öğrenci alacağını belirtenAydın, “Bu yıl sayısalda 338,011 gibi yüksek bir puanla 31 öğrencialdık. İngilizce eğitim verdiğimiz bölümümüzde, ek olarak Almanca daeğitim vermek için YÖK'e yaptığımız başvuru kabul edildi. Gelecekyıldan itibaren isteyen öğrencilere Almanca da eğitim vereceğiz” dedi.

Aydın,öğrencilerin Adana'da fabrikası bulunan TEMSA'da yarım gün teorik,yarım gün de pratik eğitim gördüklerini belirterek, “Okurken otomotivleilgili pratik bilgilerle donatmayı amaçlıyoruz. Böylece, mezunolduğunda sudan çıkmış balığa dönmeden, uygulamalı eğitim almış veişbaşı yapabilecek konumda olacaklar. Bu Türkiye'ye de uygulamalıeğitim ve üniversite-sanayici iş birliği açısından örnek bir uygulama”diye konuştu.

“Mezunlarımız için sorun yok”

Öğrenci profilinin çok iyi olduğunu vurgulayan Aydın, şöyle devam etti:

“MühendislikMimarlık Fakültesinin en yüksek puanıyla öğrenci alan bölümüyüz. Her nekadar yeni programlar açılsa da, otomotiv mühendisliğinin liderliğitartışılmaz vaziyette. Ayrıca, Türkiye'de otomotiv sektörü krizde deolsa, ihracatta liderliği kolay kolay kaptırmıyor. Zaten Avrupa'dakiotomotiv yatırımları ile Çin'deki fabrikalar Türkiye'ye doğru kayıyor.Çünkü Türkiye'deki işçilik ve mühendislik gücü çok iyi.

Bunedenle, mezunlarımız için iş sorunu diye bir şey söz konusu değil.Eğitime başlayalı 2 yıl olmasına karşın öğrencilerimize adeta işteklifi yağıyor. Mezunlarımızı çoğunu TEMSA istihdam etmek istiyor. Amabiz öğrencilerimize bu teklifleri askıya almalarını, son yıllarındagelecek fırsatları değerlendirmelerini istiyoruz. Çünkü çok geniş birçalışma imkanı var.”

Otomotiv mühendisliği yeni olduğu için,Türkiye genelinde çok sayıda üniversitede yeni bölümler açılacağını dabelirten Aydın, “Bunların öğretim elemanı ihtiyaçları var. Bizyetiştirdiğimiz mühendisleri sanayide çalışmanın yanında,üniversitelere dahi yetiştirmekte zorlanacağımızı düşünüyoruz. Yaniotomotiv bölümü, Türkiye'de iş bulma sıkıntısı olmayan temelbranşlardan birisi” dedi.