Önder: Kürtler büyük resmi görmüyor, bölgede 3’üncü Dünya Savaşı kuruluyor

Önder: Kürtler büyük resmi görmüyor, bölgede 3’üncü Dünya Savaşı kuruluyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “Kürt Ulusal Kongresi”nin toplanmasına ilişkin, “Kürtler büyük resmi görmüyor. Bölgede 3’üncü Dünya Savaşı kuruluyor ve ne yazık ki tarih kendini tekrar edecek” dedi.

HDP’li Önder, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un çözüm süreciyle ilgili, “Her şey için artık çok geç” sözlerine, “Bu sözler iç acıtıcı ve umut kırıcı. Şunu bilin ki barışın son kullanma tarihi yoktur” ifadesini kullandı.

Nisan ayında yapılması planlanan referandum ile ilgili Önder, "Bu anayasa ağırlıklı olarak Kürt’e karşı. Görüşmeleri hatırlayın. Kaldı ki bu yeni anayasa demokratikleşme getirmiyor. Bu ülkenin temel sorunlarına bir çözüm içermiyor" dedi.

Önder, DBP’ye bağlı yerel yönetimlere kayyım atanmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede “Seçilmiş bütün eş başkanlarımız görevden alındı, zindanlara atıldı ve yerlerine yasada hiçbir yeri olmayan kayyımlar atandı. Buna engel olamamış olmak, yerel yönetimlerimize sahip çıkamamamız bu sürecin buralara gelmesine neden oldu ve bunun da sorumluluğu bize aittir” ifadelerini kullandı.

Başbakan Neçirvan Barzani’ye sitemde bulunan Önder, şunları söyledi:

“Sayın Neçirvan Barzani buraya geldiğinde partimizi ziyaret edebilirdi. Daha ötesine gideyim. Sayın eş genel başkanımız Selahattin Demirtaş’ı, Sayın Ahmet Türk’ü ziyaret edebilirdi, etmeliydi. Kürt olmaktan ve bunu demokratik zeminde dile getirmekten başka hiçbir şeyle suçlanamayan Kürt siyasetçilerine sahip çıkmasını beklerdik.”