Org.Başbuğ' dan sehit ailelerine 3 mesaj

Org.Başbuğ' dan sehit ailelerine 3 mesaj
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, iftar yemeğinde bir araya geldiği şehit yakınları, gazi ve ailelerine açılım konusunda 3 mesaj verdi. Başbuğ'un mesajları:

 

1- Dağdaki son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadelemiz sürecek

2- Şehitlerimizle, teröristlerin aynı kefeye konulmasını kabul edemeyiz

3- Türk Milleti, terörist başını ne muhatap alır, ne de affeder

 

 

Gazi Orduevi'ndeOrgeneral Başbuğ ve eşi Sevil Başbuğ'un ev sahipliğinde verilen yemeğekuvvet komutanları ile çok sayıda general katıldı. 2.5 saat süren ve700 şehit yakını ile gazi ve ailelerinin katıldığı yemekte Başbuğ'unkonuşması sık sık alkışlarla kesildi. Orgeneral Başbuğ, ailelerin,şehit ve terörist annelerinin bir araya getirilmesine ilişkinitirazlarına şöyle cevap verdi:

 

Devlet izin vermez

Akan kan dursunistiyoruz ama bu kanı kim akıtıyor ona bakmak lazım. Ülkesi için canınıortaya koyan şehitlerimizle, teröristlerin aynı kefeye konulmasınıkabul edemeyiz. Bugün itibariyle 5 bin, 7 bin şehit verdik. Buna nedenolanlar elini kolunu sallaya sallaya gezemez. Buna devlet izin vermez."

 

TSK terör liderini muhatap almaz

Orgeneral Başbuğ,açılımla ilgili Abdullah Öcalan'ın muhatap alınmasına ve genel affakarşı olduklarını söyleyen şehit ailelerine, "Böyle bir şey söz konusudeğil. Türk Milleti ve TSK terörist başını ve terör örgütünü ne muhatapalır, ne de affeder" karşılığını verdi.

 

Şehit ailelerininacısını paylaştıklarını belirten Orgeneral Başbuğ, "Amacımız sizinacılarınızı biraz hafifletmek. Ben ve buradaki komutanların hepsi birdönem teröristlerle mücadelede bulundu. Bizler de şehit olabilirdik.Ama bu şahadet mertebesi bizlere değil sizin evlatlarınıza nasip oldu"diye konuştu.