Osman Ulagay, yazılarıyla T24’te

Osman Ulagay, yazılarıyla T24’te

T24 Haber MerkeziTürkiye’nin en kıdemli gazeteci ve yazarlarından Osman Ulagay, yazılarını T24’te sürdürecek. Politikanın yanı özellikle ekonomik göstergeler ve dünyadaki gelişmelere odaklanan analiz ve kitaplarıyla büyük bir ilgi gören Ulagay, gelecek haftadan itibaren T24 okurlarıyla buluşacak.Osman Ulagay, bir dönem yazılar yazdığı T24’ün yazar kadrosuna katıldı. Cumhuriyet gazetesi yıllarında ekonomi gazeteciliğine yeni boyutlar kazandıran çalışmaları, izleyen yıllarda köşe yazıları ve kitaplarıyla dikkat çeken ve Türkiye’nin en saygın ekonomi yorumcuları arasında yer alan Osman Ulagay, yazılarıyla her hafta salı günü T24 okurlarının karşısına çıkacak. Ulagay ayrıca, sıcak gelişmelere ilişkin olarak da T24’te yorum ve analizlerini paylaşacak.

Osman Ulagay kimdir?Osman Ulagay, İstanbul’da sanayici bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Robert Kolej Lisesi’ni ve daha sonra Boğaziçi Üniversitesi’ne dönüşen Robert Kolej Yüksek Okulu’nun ekonomi bölümünü bitirdi.

İngiltere’de, Manchester Üniversitesi’nde “Kemalizm ve Ulusal Kalkınma” konulu tez çalışmasıyla siyasal bilimler dalında master derecesini aldı. İngiltere’de bulunduğu dönemde Cumhuriyet gazetesine gönderdiği “İngiltere Mektupları” ile gazeteciliğe ilk adımını atan Ulagay, Türkiye’ye döndüğünde Cumhuriyet gazetesiyle ilişkisini sürdürdü. 1981’de Ekonomi Servisi Şefi olarak Cumhuriyet’te çalışmaya başladı, ekonomi sayfasını yönetmenin yanı sıra, haftalık söyleşilerle ve köşe yazılarıyla ekonomi gazeteciliğinin gelişme sürecine katkıda bulundu. 1992 yılında Cumhuriyet’ten ayrıldıktan sonra köşe yazarı olarak Sabah gazetesine geçti. Köşe yazarlığını 1993’ten itibaren Milliyet gazetesinde sürdürdü. 2013 yılında Dünya gazetesinde ekonomi yazılarına başladı. Bir dönem T24'te de yazdıktan sonra Mayıs 2016’da, 24 yıl aradan sonra Cumhuriyet gazetesine döndü, ancak kısa bir süre sonra ayrıldı. Bu süreçte Dünya gazetesindeki yazılarına devam etti.Osman Ulagay, gazete yazılarının yanı sıra çok sayıda kitap çalışmasına imza attı. “Küreselleşme Korkusu ve 2001 Krizi” adlı kitabıyla 2001 yılında Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü’nü kazandı.

Kitapları

- Küreselleşme Korkusu ve 2001 Krizi- 24 Ocak Deneyimi Üzerine- Özal Ekonomisinde Paramız Pul Olurken Kim Kazandı Kim Kaybetti?- Özal’ı Aşmak İçin- Enflasyonu Aşmak İçin- Krize Adım Adım / Günah Sayılan Kehanet- Aklınla Uçur Beni

- Küreselleşme Korkusu- Quo Vadis? Küreselleşmenin İki Yüzü

- Küresel Çöküş ve Kapitalizmin Geleceği- Hedefteki Amerika / 11 Eylül Şoku- Tepki Cephesi / Piyasa İmparatorluğuna Karşı AB-Türkiye Yol Ayrımı- AKP Gerçeği ve Laik Darbe Fiyaskosu- Türkiye Eskisi Gibi Olmayacak

- Türkiye Kime Kalacak / Başbakan’ın Yazdırdığı Kitap- Dünya Trump’a mı Kalacak?