"Özhaseki, Erdoğan'ı yanlış yönlendirdi" iddiası

"Özhaseki, Erdoğan'ı yanlış yönlendirdi" iddiası

PİAR Araştırma Şirketi Başkanı Kadir Atalay, AKP'nin Ankara adayı ve partisinin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olan Mehmet Özhaseki'nin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'a, "Ankara seçmeni yoğun bir ilgiyle beni istiyor. Özhaseki ismi anketler öne çıkıyor" diyerek sunum yaptığını bunun üzerine de aday gösterildiğini iddia etti. Atalay, "Biz de anketler yapıyoruz" diyerek, "Ankara’da Özhaseki’ye yoğun bir talep yok" ifadesini kullandı.

Erdoğan önceki gün bir TV kanalında Ankara ile ilgili olarak konuşulurken "Anketler falan bunlara güvenim pek kalmadı" demişti.

Atalay, Yol Tv Anahaber'in canlı yayınında AKP'yi Ankara'da hezimet beklediğini söyledi. "Anket şirketlerinin yanlış yönlendirmesi sonucunda Özhaseki aday gösterildi. MHP seçmeninin yüzde 40'ı, AKP seçmeninin yüzde 13'ü Mansur Yavaş'a destek veriyor" dedi.

PİAR Araştırma Şirketi Başkanı canlı yayında şunları kaydetti:

"Ankara adayı Mehmet Özhaseki, AK Parti’de adayları belirleyen komisyonun başında. Onun hazırladığı raporlar doğrultusunda adaylar belirlendi.  Ankara için Özhaseki’nin Erdoğan’a sunduğu raporlarda 'Ankara seçmeni yoğun bir ilgiyle beni istiyor. Özhaseki ismi anketler öne çıkıyor' diye sunum yaptı bunun üzerine aday gösterildi. En başta AK Partili firmaların anketlerde yaptıklarının sonucu, bu yanlışın ortaya çıktığını düşünüyoruz. Ankara’da Özhaseki’ye yoğun bir talep yok. Biz de burada anketler yapıyoruz. Bu anket firmalarının yanlış yönlendirmesi sonucu Ankara’da böyle bir hezimet göz önünde bulunuyor. Ankara’da hem AK Parti hem de MHP seçmeni Mansur Yavaş’ı destekleyerek bu tercihin nasıl bir yanlış olduğunu da gösteriyorlar zaten. Bizim anketimizde MHP seçmeninin yüzde 40'ı, AKP seçmeninin yüzde 13'ü Mansur Yavaş'a destek veriyor."