Prof. Kaboğlu: Bedava çay ve kek vaat etseler de verdikleri ve verebilecekleri zulüm ve şiddettir

Prof. Kaboğlu: Bedava çay ve kek vaat etseler de verdikleri ve verebilecekleri zulüm ve şiddettir

T24 Haber Merkezi

KHK ile ihraç edilen Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu, dün İstanbul Kadıköy'de gözaltına alınan ve polis aracında işkenceye maruz kalan lise öğrencilerinin yaşadıklarına tepki gösterdi. 

Kişisel Twitter hesabından darp edilen öğrencilerin fotoğraflarını paylaşan CHP milletvekili adayı Kaboğlu, "Gelecek bizim diyen gençler sert müdahaleyle göz altına alınıyor, işkence yapılıyor. Bedava çay ve kek vaat etseler de verdikleri ve verebilecekleri zulüm ve şiddettir" dedi. 

Gelecek bizim diyen gençler sert müdahaleyle göz altına alınıyor, işkence yapılıyor. Bedava çay ve kek vaat etseler de verdikleri ve verebilecekleri zulüm ve şiddettir. #KadıköydeİşkenceVar #ArtıkTamam pic.twitter.com/HhU3Gesbhm

— İbrahim Ö. KABOĞLU (@ibrahimkaboglu) June 9, 2018

Seçim kampanyası dahilinde 'millet kıraathaneleri' açacağını duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kitap okunacağını söylediği bu mekanlarda bedava çay ve kek de olacağını ifade etmişti. 

Liseli Gençlik örgütlerine üye gençler, dün karne günü olması dolayısıyla İstanbul Kadıköy'deki Süreyya Operası önünde toplanarak sembolik olarak AKP hükümetine karne verme protestosu yapmıştı  Boğa Heykeli'ne doğru yürümek isteyen gruba polis sert müdahalede bulunarak yaklaşık 30 öğrenciyi gözaltına alırken; en küçüğü 14 yaşında olduğu belirtilen öğrencilerin gözaltına alındıktan sonra polis aracı içinde darp edilme görüntüleri tepki çekmişti. 

Bu apaçık işkencedir. İşkence insanlık suçudur. pic.twitter.com/yHdl0jjPFP

— İstanbul Tabip Odası (@istabip) June 8, 2018

"Bizleri ne yaptıkları işkencelerle, ne söyledikleri küfürlerle yıldırabilirler"

Lise öğrencilerinin tamamı Çocuk Şube Müdürlüğü'nde ifadelerinin alınmasının ardından sabah saatlerine doğru Yoğurtçu Çocuk Karakolu'ndan serbest bırakılmıştı.  Öğrenciler serbest bırakılmaları ardından yaptıkları açıklamada şunları söylemişti:

"Milyonlarca liselinin geleceksizliğine karşı bir araya geldik ve bir eylem kararı almıştık. Bizler en temel hakkımız, geleceğimize sahip çıkma hakkını kullandık. Bizler lise ve gençlik örgütleri olarak yarın o sokaklarda olmaya devam edeceğiz. Bizleri ne yaptıkları işkencelerle, ne söyledikleri küfürlerle yıldırabilirler."