Rahmi Koç Bilim Madalyası, ‘acısız tedavi' robotları üreten Prof. Metin Sitti'ye verildi

Rahmi Koç Bilim Madalyası, ‘acısız tedavi' robotları üreten Prof. Metin Sitti'ye verildi

T24

Koç Üniversitesi tarafından Türkiye’nin yetiştirdiği başarılı bilim insanlarını ödüllendirmek ve bilimin gelişmesini teşvik etmek amacıyla başlatılan ve evrensel bilgi birikimine katkıda bulunmuş kişilere verilen “Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası"nın üçüncüsü sahibini buldu. 50 yaşı aşmamış ve çalışmalarıyla öne çıkmış bilim insanlarına verilen Rahmi Koç Bilim Madalyası, bu yıl fen ve mühendislik bilimleri ve teknoloji örtüşmelerinde insan sağlığının iyileştirilmesinde çığır açan çalışmaları nedeniyle Prof. Dr. Metin Sitti'nin oldu.

Rahmi M. Koç Müzesi’nde Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer M. Koç ve Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran S. İnan’ın ev sahipliğinde düzenlenen töreni Jülide Ateş sundu.

Rahmi Koç, tören başında yayımlanan video kaydında, “Biliyor musunuz biz birçok yatırım yapıyoruz, para harcıyoruz; ama üniversite mezuniyetinde havaya atılan kep var ya, onun sevinci parayla satın alınabilir bir şey değil” dedi.

Prof. Metin SittiTörende bir konuşma yapan Ömer Koç, 25 yıl önce kurulan Koç Üniversitesi’nin serüvenini, dedesi Vehbi Koç’un katkılarını anlatırken Atatürk’ün bilimi esas alan görüşlerini temel aldıklarının altını çizdi.“Bizlere düşen hak eden bilim insanlarına destek ve hak ettikleri kıymeti vermektir” diyen Ömer Koç, babası Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç’a teşekkür etti.

Koç Üniversitesi Rektörü Umran İnan ise en parlak öğrenci ve öğretim üyelerini bir araya getirdiklerini belirttiği Koç Üniversitesi’nin “arkasındaki rüzgârın” Rahmi Koç olduğunu vurguladı.

3. Rahmi Koç Bilim Madalyası sahibini buldu

Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Umran İnan, 3. Rahmi Koç Bilim Madalyası’na, fen ve mühendislik bilimleri ve teknoloji örtüşmelerinde insan sağlının iyileştirilmesinde çığır açan çalışmaları” dikkate alınarak “mikro-nano biyomedikal çalışmaları” nedeniyle Prof. Dr. Metin Sitti’ye verildiğini açıkladı. 

Papa; Rahmi Koç Bilim Madalyası alan Prof. Metin Sitti’yi neden davet etti?

Prof. Metin Sitti, ödül töreninde çalışmalarını anlatırken, Vatikan’dan aldığı daveti de paylaştı. 

Su üzerinde zıplayan hayvanlardan ilham alarak dünyanın su üzerinde hareket eden ilk robotunu geliştirdiklerini belirten Prof. Sitti, bu çalışma üzerine Papa’dan davet aldığını açıkladı. Sitti, davet tarihi düğün gününe rastladığı için Papa’ya gidemediğini açıklayınca konuklar kahkahalarını tutamadı.