Reina saldırganı yakalandı

Saldırgan ve evinde saklandığı Kızgız olduğu belirtilen arkadaşının fotoğrafları

Yılbaşı gecesi Ortaköy'de bulunan dünyaca ünlü gece kulübü Reina'ya silahlı saldırı düzenleyerek 39 kişiyi öldüren IŞİD'li 'Abu Muhammed Horasani' kod isimli Abdulkadir Masharipov İstanbul Esenyurt'ta Kırgız olduğu belirtilen bir arkadaşının evinde saklanırken yakalandı.

Reina katliamcısının, yakalandığı evin Ebu Muhammed kod adlı bir IŞİD üyesine ait olduğu belirtildi. Reina saldırısını gerçekleştiren Masharipov'un olayın gerçekleştiği ilkgünden bu yana aynı evde saklandığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, Özbek asıllı terörist Esenyurt bölgesinde bir süredir takip altındaydı. Güvenlik güçleri, Masharipov'un başka bir kişiyle bağlantı kurması bekliyordu.

İşte Reina katliamcısının yakalandığı evin içinden ilk görüntüler

Büyük gizlilik içinde yürütülen operasyon İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi tarafından gerçekleştirildi. Terörist arkadan kelepçelenerek etkisiz hale getirildi. 

Esenyurt'ta düzenlenen operasyon sonucunda yakalanan Masharipov'un yanında oğlunun da bulunduğu öğrenildi. Teröristin sağlık kontrolünden sonra Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Zanlının sorgusunun başladığı öğrenildi. 

Saldırganın ilk görüntüleri:

Reina saldırısını düzenleyen teröristin kaldığı siteye yapılan baskından görüntüler: