RTÜK Doğan'a 3 ay süre tanıdı

RTÜK Doğan'a 3 ay süre tanıdı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Doğan Medya Grubu içinde yeralan yayıncı kuruluşların sahiplik yapılarının, 3984 sayılı Kanunun 29.maddesinin (h) ve (ı) bentlerindeki düzenlemelere uygun halegetirilmesi için 3 ay süre verdi.

RTÜK'den yapılan yazılı açıklamada,kurulun 13 Ekim 2009 tarihinde yaptığı toplantıda, Maliye BakanlığıGelir İdaresi Başkanlığından 18 Eylülde gönderilen rapora ilişkin RTÜKuzmanlarının hazırladığı inceleme raporunun görüşüldüğü belirtildi.

RTÜK uzmanlarının, Gelir İdaresiBaşkanlığı raporuna ilişkin yaptıkları incelemenin tamamlandığıhatırlatılan açıklamada, ''Uzmanlarımızca da yapılan tespitlerneticesinde Doğan Medya Grubu içinde yer alan yayıncı kuruluşlarınsahiplik yapılarında 3984 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş veYayınları Hakkında Kanun'un 29. maddesinin (h) ve (ı) bentlerindekidüzenlemelere aykırı durumun oluştuğu görülmüştür'' denildi.

Üst Kurul, inceleme raporundaki önerilerdoğrultusunda, Doğan Medya Grubu içindeki yayın kuruluşlarınadurumlarını 29. maddenin söz konusu bentlerine uydurmaları için 3 aysüre verilmesini kararlaştırdı.

''Üst Kurula lisans ve izin için müracaatetmiş ancak henüz işlemleri tekemmül etmemiş kuruluşların, ortaklıkyapılarının söz konusu yasanın 29. maddesinin (h) ve (ı) bentlerineuygun hale getirerek Üst Kurula yeniden müracaat etmelerine, aksi haldetaleplerin Üst Kurulca değerlendirmeye alınmasının mümkün olmadığınınbildirilmesine'' karar verildi.

RTÜK ayrıca Türkiye'deki özel radyo vetelevizyon kuruluşlarının, ''şirket sermaye yapılarındaki doğrudan veyadolaylı yabancı sermaye oranlarının sorulmasına ve gelecek bilgi vebelgelere göre işlem yapılmasına'' karar verdi.