Rus destekli güçlerin Ukrayna'da esir aldığı 5 İngiliz serbest bırakıldı

Rus destekli güçlerin Ukrayna'da esir aldığı 5 İngiliz serbest bırakıldı

Ukrayna'nın doğusunda Rus destekli güçlerin alıkoyduğu 5 İngiliz vatandaşının serbest bırakıldığı ve güvenli şekilde geri gönderildikleri bildirildi.

İngiltere Başbakanı Liz Truss, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın doğusunda Rus destekli ayrılıkçıların alıkoyduğu 5 İngiliz'in güvenli şekilde geri gönderildiğine, onlar ve aileleri için aylarca süren belirsizliğe ve acıya son verdiğine dair çok sevindirici bir haberin olduğunu duyurdu.

Truss, "Tutukluların serbest bırakılmasını sağlama çabaları için Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve yardımları için Suudi Arabistan'a teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı. 

İngiltere Sağlık Bakanlığında Devlet Bakanı olarak görev yapan ve Newark bölgesi Milletvekili Robert Jenrick, Twitter'dan yaptığı açıklamada, serbest bırakılan İngiliz vatandaşlarından birinin, daha önce "terör örgütü YPG/PKK saflarında yer alan, seçmeni Aiden Aslin olduğunu" duyurdu.

Jenrick, "Seçmenim Aiden Aslin ve Ruslar tarafından alıkonan diğer İngiliz savaş esirlerinin nihayet serbest bırakılmalarına ve İngiltere'ye geri dönmelerine sevindim." ifadesini kullandı. (AA)