Rusya'ya General Motors sürprizi!

Rusya'ya General Motors sürprizi!
Krizden çıkış sinyalleri artınca Opel'in çoğunluk hisselerini satarak kendini kurtarmaya çalışan General Motors şirketi satıştan vazgeçti"Kesin bitti" gözüyle bakılan dev bir satış anlaşması son andadirekten döndü. Opel'in çoğunluk hisselerini satarak kendini kurtarmayaçalışan zarardaki Amerikan General Motors şirketi, Kanada-Ruskonsoriyumuna Opel'in hisselerini satma kararını yönetim kurulunaonaylatamadı. Krizden çıkış sinyalleri artınca ABD tarafı çark etti.Turkrus.com'un haberine göre, Rus ve Alman hükümetlerinin de desteklediği anlaşma uyarınca Opel'deMagna (Kanada)-Sberbank (Rusya) konsorsiyumu yüzde 55 hisseyi elegeçirecekti:

Varılan anlaşma Opel'de  yüzde 10 hisseyi çalışanların almasını, yüzde 35'in de General Motors'da kalmasını öngörüyordu.

Dün General Motors yönetim kurulu anlaşmayı reddetti ve Opel'in eldetutulmasına karar verdi. Bu karar, GM son 21 ayda ilk kez satışkardayüzde 4 artış kaydettiğini açıkladığuı gün geldi. Yani kizden çıkışihtimalinin güçlenmesi GM'i vazgeçmeye zorlayan faktör olarak öneçıkıyor.

Mayıs ayından beri devam eden satış pazarlıklarından GM çekildiğiniaçıklarken, bu sürpriz karara Almanya ve Rusya'nın tepkisi meraklabekleniyor. Almanya Başbakanı Merkel satış pazarlıklarına bizzat yönvermişti.