Sabah gazetesi, Millet İttifakı'nı hedef aldı: Projeler duracak, FETÖ'cüler çıkacak, kayyumlar kalkacak, aile bozulacak

Sabah gazetesi, Millet İttifakı'nı hedef aldı: Projeler duracak, FETÖ'cüler çıkacak, kayyumlar kalkacak, aile bozulacak

İktidara yakınlığıyla bilinen sabah gazetesi, Millet İttifakı'nı hedef alırken, "projelerin duracağını, FETÖ'cülerin çıkacağını, ailenin bozulacağını" öne sürdü. 

Sabah gazetesinin Murathan Yıldırım imzasıyla servis ettiği haberde, "Altılı koalisyon, vaatleriyle de tüyleri diken diken etti" denildi. 

"Projeler duracak, FETÖ'cüler çıkacak, aile bozulacak" başlığıyla yayımlanan haberin bir bölümü şöyle:

"Birçok kesim tarafından, '6 benzemez parti' olarak görülen altılı koalisyonun, skandallarla dolu 4 günü geride bırakıp adayını Kılıçdaroğlu olarak duyurdu. Kılıçdaroğlu ismi açıklanır açıklanmaz harekete geçen HDP, kendisine açık desteğini ilan etti.

HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, 'Sayın Kılıçdaroğlu'na hayırlı olsun diyoruz. Kendisini HDP'ye de bekliyoruz' sözü ise muhalif seçmen arasında bile rahatsızlık yarattı.

Kısa süre önce ortak mutabakat metnini duyuran 6 parti, PKK ve FETÖ mensuplarına da bayram ettiren vaatlerini sıralamıştı. Teröre sağladığı destek nedeniyle kayyum atanan belediyelerin yeniden HDP'ye geçeceği ima edilen vaatlerde FETÖ'cüler de unutulmadı.

Masanın bu konuda dikkat çeken maddelerinden biri de, 'OHAL KHK'larından kaynaklanan mağduriyete son vereceğiz' oldu. Vaatler arasında hükümetin tüm dünyaya örnek olan geniş kapsamlı sosyal politikalarının da terk edileceği vurgulandı.

Ortakların ucube hayallerinde, büyüleyici mimarisiyle Türkiye'nin gücünü temsil eden Cumhurbaşkanlığı Külliyesi de yer aldı. Külliye'yi boşaltarak halka açmayı vaat eden altılı koalisyonun, pandemi sürecinde tarih yazan şehir hastanelerinin de artık inşa edilmeyeceğini ve mevcut tüm ihalelerin durdurulacağını deklare etti.

Türkiye'nin küresel gücüne güç katacak Kanal İstanbul projesine izin verilmeyeceği vurgulanan masanın ortak mutabakat metninde, aile yapısını tehdit eden ve LGBT hareketini destekleyen İstanbul Sözleşmesi'ne de dönüş sözü verildi.

Sıcak para için IMF ile kol kola yürümeye her fırsatta yeşil ışık yakan muhalefet, darbeci 28 Şubat dönemini akıllara getiren 1+5+4+3'lük eğitim modeli ile de yeni bir kaos sürecini başlatmak istiyor."