Sabah yazarı Altınok:  "Hekim cinayeti politiktir" gibi içi boş sloganlar eşliğinde tartışmayı iyi niyetle izah etmek mümkün değil

Öldürülen doktor Ekrem Karakaya (solda)

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok,  Konya'da görevli olduğu hastane öldürülen Ekrem Karakaya cinayetine ilişkin olarak, "Geçtiğimiz gün Konya'da bir hekim, bir hastanenin güvenlik görevlisi tarafından öldürüldü. Sosyal medyada kampanyalar düzenleniyor, grevler yapılıyor. Kamuoyu tepkili... İnsanların bir cinayeti "sebebi ne olursa olsun" diye lanetlemesi, üzüntülerini dile getirmesi, duyarlı olması normal. Ancak yaşananı "Sistematik doktor düşmanlığı...", "Okumuş insanlar hedefte...", "Hekim cinayeti politiktir" gibi içi boş sloganlar eşliğinde tartışmayı iyi niyetle izah etmek mümkün değil. Zira düpedüz bir cinayetle karşı karşıyayız." görüşünü savundu. 

Altınok yazısında, "Katil, maktulü mesleğine duyduğu nefretten, tıp fakültesini bitirdiği için ya da siyasi gerekçelerle öldürmüş değil. Şimdiye kadar böyle bir vakanın yaşandığını da duymadım. Herkesin herkes hakkında her şey yazabildiği Twitter'da olayla ilgili dönen dedikodulara itibar edemeyiz. Ancak anlaşıldığı kadarıyla katil, bir yakınına yanlış tedavi uygulandığı gerekçesiyle cinayet işlemiş.- Evet, yukarıda sıraladığım söylemler, Türk Tabipleri Birliği gibi, PKK'nın hekimleri vatanına, halka hizmet ediyor diye öldürmesini "politik, sistematik" bulmayan çevrelere ait... TTB'nin başında da en namlı hekim katili, ambulansları bile tarayarak sıfatını tescilleyen PKK'ya ve uzantılarına sempatisini gizlemeyen bir yönetim var. Dolayısıyla dertlerinin hekimlerin canı ya da güvenliği olmadığını biliyoruz. Bu olayda da toplumu kutuplaştırmaya çalışıyorlar... Çıkarları bir olan hasta ve hekimi, çıkar çatışması yaşayan uzlaşmaz taraflar olarak bölmeye çalışıyorlar. Ne yazık ki dolaşıma soktukları algı etkili de oluyor" ifadesini kullandı.