Sabah yazarı Barlas: Davutoğlu, bir CHP'linin şimdiye kadar seslendiremediği eleştirilere mesajında yer verdi

Sabah yazarı Barlas: Davutoğlu, bir CHP'linin şimdiye kadar seslendiremediği eleştirilere mesajında yer verdi
 
Sabah başyazarı Mehmet Barlas, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün yayınladığı mesajla ilgili olarak bir değerlendirmede yaptı. Barlas, "Davutoğlu, bir CHP'linin şimdiye kadar seslendiremediği içerikli ve kapsamlı eleştirilere, mesajında yer verdi" dedi.
 

Barlas'ın "Davutoğlu CHP’li olarak AK Parti’yi eleştirseydi çok etkili olurdu” başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

Kendisinin Genel Başkan ve Başbakan olarak AK Parti'yi yönettiği iki seçime de vurgu yapan Davutoğlu, bir CHP'linin şimdiye kadar seslendiremediği içerikli ve kapsamlı eleştirilere, mesajında yer verdi. Bu konuda düşüncelerine başvurduğumuz deneyimli bir siyasi gözlemci şu görüşlerini seslendirdi:

Keşke CHP'ye girseydi

"-Ahmet Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın varlığında AK Parti'de bir yer sahibi olması pek mümkün değildir. Oysa Davutoğlu AK Parti'den istifa edip CHP'ye girseydi ve bu eleştirilerini bir CHP'li olarak yapsaydı, hem Kılıçdaroğlu'nun düşünce ve vizyon boşluğunu doldururdu, hem de eleştirileri AK Parti tarafından da değerlendirildi.Ama şimdi Davutoğlu AK Partililer tarafından sadece bir hayal kırıklığı şeklinde değerlendiriliyor."