Sabah yazarı, “bütçe açısından kışın gezmeyi tavsiye eden” Bakan Ersoy’a destek çıktı: Ne var bu sözlerde Allah aşkına?

Sabah yazarı, “bütçe açısından kışın gezmeyi tavsiye eden” Bakan Ersoy’a destek çıktı: Ne var bu sözlerde Allah aşkına?

Sabah yazarı Melih Altınok, bütçe açısından kışın gezmeyi tavsiye etmesi eleştirilen Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’a destek çıktı. “Ne var bu sözlerde Allah aşkına?” diyen Altınok, “Ben de bir süredir bakanın dediği modeli uyguluyorum, çevremdekilere de tavsiye ediyorum” dedi.

Alıntok’un köşesinin ilgili kısmı şöyle:

“Muhalefet, ‘Kışın fiyatların en uygun olduğu dönem. Bütçekriter açısından baktığınız zaman kışın gezmenizi tavsiye ederim’ diye tavsiyede bulunan Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a demediğini bırakmadı. Milletin parası mı varmış da tatile gidecekmiş.

Bakan, ‘Zengine yazın, fakire kışın güneşlinin’ diyormuş. Reva mıymış.Ajitasyonun, aşırı yorumun bini bir para. Ne var bu sözlerde Allah aşkına? Ücretlerin enflasyonla ezildiği bir dönemde bir turizm bakanının ekonomik tatil alternatiflerinden bahsetmesi niçin garip olsun? Ben de bir süredir bakanın dediği modeli uyguluyorum mesela. Çevremdekilere de tavsiye ediyorum. Ve son dönemde birçok insanın hem ekonomik hem de rutin dışı tatil alternatiflerini denediğini, sürüden ayrılıp kendini fark ettiğini, mutlu olduğunu görüyorum.

Kabul edin... Bakana görev süresince, işgal altındaki sahillerimizin halka açılması gibi temel problemlerle ilgili ne yaptığını sormak dururken siyasi hasmınıza buradan kulp takmaya çalışmak, muhalefeti arabeskleştirmek değil de nedir? Birkaç hafta önceki ‘Kız Kulesi'ni çaldılar, kılıfını hazırladılar’ geyiğiniz bile inanın daha eğlenceliydi.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.