Sabah yazarı Duran: “Yunanistan'ın ne yaptığı" giderek muhalefet ve iktidarın birbirini eleştirdiği milliyetçi bir alana dönüşüyor

Sabah yazarı Duran: “Yunanistan'ın ne yaptığı" giderek muhalefet ve iktidarın birbirini eleştirdiği milliyetçi bir alana dönüşüyor

Sabah yazarı Burhanettin Duran, "Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken gerçekleşecek 2023 seçimlerimiz öncesinde Miçotakis, komşuluk değil düşmanlık duygularını geri çağırıyor. Türkiye'deki hiçbir siyasetçi buna bigâne kalamaz. 'Yunanistan'ın ne yaptığı' giderek muhalefet ve iktidarın birbirini eleştirdiği milliyetçi bir alana dönüşüyor." düşüncesini dile getirdi.

Duran yazısında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyarılarının ve BM'deki KKTC vurgusunun gösterdiği üzere Türkiye, Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'taki hayati çıkarlarından bir adım geri atma niyetinde değil.Dahası, hiçbir iktidar bu milli konularda taviz vermez, veremez. Ege gibi istisnai bir denizdeki uzlaşmazlıklar oldu bittiler ile çözülemez. Aksine çok yönlü iş birliği, ekonomik entegrasyon ve iyi komşuluk ile yönetilebilir. Halbuki Erdoğan'ın uzattığı eli iterek Miçotakis'in, ABD Kongre'sinde Türkiye aleyhtarı çabası ile başlattığı son Türk-Yunan gerilimi yeni bir iklim tesis ediyor. Bu iklimde Yunan kamuoyunun Türkiye'den kaygı duyması şaşırtıcı değil. Uzun yıllardır Yunan siyasetinin merkezinde Türkiye kaygısı/korkusu bulunuyor. Ancak Kurtuluş savaşındaki Yunan algısına rağmen Türk kamuoyu yakın zamana kadar Yunanistan'ı ciddi bir tehdit olarak görmezdi. ABD, Fransa ve AB'yi arkasına alarak Miçotakis hükümetinin yürüttüğü bu kampanya Türk halkı nezdinde artık ciddi kaygılar oluşturmaya başladı." görüşünü savundu. 

Duran şu ifadeleri kullandı:

"Sözle "tehdit değiliz" demek eylemle hasmane davranmanın rahatsızlığını örtmüyor.Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken gerçekleşecek 2023 seçimlerimiz öncesinde Miçotakis, komşuluk değil düşmanlık duygularını geri çağırıyor.Türkiye'deki hiçbir siyasetçi buna bigâne kalamaz."Yunanistan'ın ne yaptığı" giderek muhalefet ve iktidarın birbirini eleştirdiği milliyetçi bir alana dönüşüyor. Bu konunun kampanyaların ileri döneminde daha da alevlenmesi hiç şaşırtıcı olmaz."