Sabah yazarı Yalçın:  Türkiye en azından yakın bir zamanda sıcak bir çatışma ihtimali içinde değil

Sabah yazarı Yalçın:  Türkiye en azından yakın bir zamanda sıcak bir çatışma ihtimali içinde değil

 Sabah yazarı Hasan Basri Yalçın, Yunanistan -Türkiye gerilimine ilişkin olarak,  "Türkiye en azından yakın bir zamanda sıcak bir çatışma ihtimali içinde değil." düşüncesini dile getirdi.

Yalçın yazısında, "Yunanistan Türkiye karasularına yakın olmayan adalarda 12 mil kararı alacak olursa Türkiye bunu da savaş sebebi sayıp saymayacağı konusunda düşünmek zorunda. Veya Doğu Akdeniz'deki tartışmalı alanlara yönelik yeni adımlar atılırsa Türkiye nasıl karşılık vereceğini de planlamalı. Ben meselenin bahsi edildiği gibi müzakere yöntemleriyle çözülebileceği kanaatinde değilim. Müzakere sadece çatışmayı engeller ve zaman kazandırır. Fakat uzun vadede pek bir sorun çözmez." değerlendirmesini yaptı. 

Yalçın şu ifadeleri kullandı: 

"Ama konuyu abartmaktan da kaçınmak gerektiğini düşünüyorum. Türkiye en azından yakın bir zamanda sıcak bir çatışma ihtimali içinde değil. Ne ABD'nin ne Yunanistan'ın gerilimi bu noktaya kadar tırmandıracağını düşünmüyorum. Bu tüm dünya siyasetini temellerinden sarsacak bir çılgınlık olur. Gerçi bugünlerde dünya siyasetinde çok çılgınlık yaşandığını söyleyebilirsiniz ama yine de bu çılgınlıkların belirli alanlara hapsedilmeye çalışıldığı da ortada. Gördüğüm kadarıyla Türkiye meseleyi soğukkanlılıkla ele alıyor ve atacağı her adım için uygun zamanlama hesabı yapıyor. Kendi oyun planı olduğu için de endişeye pek kapılmıyor."