Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı başvuru tarihi ve şartları belli oldu mu?

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı başvuru tarihi ve şartları belli oldu mu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sağlık kuruluşlarındaki uzman hekimlerimizin hastalara daha fazla vakit ayırabilmeleri amacıyla 85 bin yardımcı personel kadrosunu açtık" açıklamasını yaptı. Atama bekleyen sağlık çalışanları, açıklamanın ardından atama başvurusu hakkında detayları merak etti. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu ne zaman, şartları neler ve kadro dağılımı belli oldu mu?

Bakan Koca'nın açıklaması şu şekilde, "Bakanlığımız, bu yıl 85 bin kadro açıyor. Yeni çalışma arkadaşlarımızın sayısı, bazı ülkelerin nüfusundan fazla. Sağlıkta 'Beyaz Reform'a destek kuvvet, 85 bin yeni çalışma arkadaşı! Görülmemiş başarılar için görülmemiş büyüklükte bir kadro açılıyor. Gözümüz aydın."

"85 bin yardımcı personel kadrosunu açtık"

Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık kuruluşlarındaki uzman hekimlerin hastalara daha fazla vakit ayırabilmeleri ve daha kaliteli hizmet sunabilmeleri amacıyla 85 bin yardımcı personel kadrosu açılacağına yönelik açıklamalarına ilişkin de şunları kaydetti:

"Bakanlığımız, bu yıl 85 bin kadro açıyor. Yeni çalışma arkadaşlarımızın sayısı, bazı ülkelerin nüfusundan fazla. Sağlıkta 'Beyaz Reform'a destek kuvvet, 85 bin yeni çalışma arkadaşı! Görülmemiş başarılar için görülmemiş büyüklükte bir kadro açılıyor. Gözümüz aydın."

Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman, şartları neler ve kadro dağılımı belli oldu mu?

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı başvuru tarihleri, şartları, kadro ve branş dağılımı hakkında henüz resmî bir açıklama bulunmuyor.