Şanlıurfa'da hastane bahçesinde iki aile arasında silahlı kavga: 4 yaralı, 15 gözaltı

Şanlıurfa'da hastane bahçesinde iki aile arasında silahlı kavga: 4 yaralı, 15 gözaltı

Şanlıurfa'da, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Devlet Hastanesi önünde iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 1'i polis, 1 gazeteci ve 2 sivil yaralandı. Olaya ilişkin olarak 15 kişi gözaltına alındı.

Olay, akşam saatlerinde Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisi önünde meydana geldi. İddiaya göre; aralarında geçmişe dayalı husumet bulunan iki aile fertleri hastanede karşılaştı. Acil servis önünde taraflar arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında taraflar yanlarında bulunan tabancalarla birbirlerine ateş etti. İhbar üzerine hastaneye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Olayda yaralanan 25 yaşındaki Muhamet Yaşin ve 30 yaşındaki Bican Öztopraklar acil servise alındı. Yoğun önlem alınan acil serviste yaralıların tedavisi devam ederken, kavga sonrası yaşanan yoğunluk sırasında acil servise gelen hastalar ise farklı hastanelere yönlendirildi.

Olayın ardından hastaneye gelen aile yakınları ikinci kez kavga etti

Silahlı kavgada yaralanan 2 kişinin yakınları, olayın duyulması üzerine hastaneye geldi. İkinci kez karşılaşan aileler, silah, taş, sopa ve bıçaklarla birbirlerine saldırdı. Yaşanan kavgada polis memuru 49 yaşındaki İsmail Kapucu ile bir gazeteci atılan taşlarla yaralandı. Polisin havaya ateş açarak sonlandırdığı kavgada 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Soruşturmayı sürdüren polis; olayın meydana geldiği ve yaralıların tedavi gördüğü hastane ile husumetli ailelerin yaşadığı mahallede, iki aile bireyleri arasında yeni bir olay yaşanmaması için geniş güvenlik önlemi aldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)