Satışın ardından Denizbank Genel Müdürü'nden açıklama

Satışın ardından Denizbank Genel Müdürü'nden açıklama

Denizbank'ın ana ortağı Sberbank, Denizbank AŞ'deki hisselerini Dubai'nin en büyük abnkalarından Emirates NBD Bank'a 3.2 milyar dolara sattı. Satışın ardından açıklama yapan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Yönetimimiz iş başında. DenizBank ismi de kalacak. Yönetimin iş başında kalması alıcı tarafın bir talebiydi" dedi.

Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın iştiraki olan Denizbank'ı Dubaili Emirates NBD'ye satışı gerçekleşti. Satışın toplam 3.2 milyar dolar olduğu belirtildi.

Satışın ardından açıklama yapan Ateş, "DenizBank bu ülkenin değeridir. Satış işlemi Türkiye açısından önemli bir hadisedir" ifadesini kullandı.

Sberbank, 30 Ocak'ta Emirates NBD bankasıyla DenizBank'taki hisselerin satışıyla ilgili görüşmelerin başladığını duyurmuştu.

Kommersant gazetesi bir haberinde satışın toplam 5.5 milyar dolara ulaşabileceğini duyurmuştu.

Denizbank CEO’su Hakan Ateş, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada bankanın satış sürecinin Mayıs ayında sonuçlanacağını umduğunu söylemişti. Sberbank, neredeyse tamamına sahip olduğu Denizbank’ın Emirates NBD’ye satışı için geçtiğimiz aylarda anlaşma sağlamıştı.