Savcı, Dilek Doğan’ı katleden polise “taksirle öldürmek”ten ceza istedi!

Savcı, Dilek Doğan’ı katleden polise “taksirle öldürmek”ten ceza istedi!

İstanbul Küçükarmutlu’daki evinde18 Ekim 2015 günü polis kurşunuyla katledilen 25 yaşındaki Dilek Doğan davasında savcı, polise “taksirle adam öldürmek”ten 2-6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Duruşma sonrası konuşan Dilek Doğan'ın annesi Aysel Doğan, sanığın korunduğunu belirterek, "Benim kızımı hiçe saydılar. Bir umut bekliyordum. Adalet bekliyordum. Yüreğime bir su serpilir mi diye. Ama resmen korudular" dedi. Baba Metin Doğan da, savcının neredeyse aileyi suçlu konumuna getirdiğini ifade ederek, "Sanığın avukatı savunma yapsaydı bu kadar savunamazdı. Savcı 2 ila 3 yıllık bir ceza istiyor. Aslında biz bu saraydan herhangi bir adalet çıkmayacağını biliyorduk" diye konuştu.

Etkin Haber Ajansı’nda (ETHA) yer alan habere göre, evinde polis tarafından katledilen Dilek Doğan davasına İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Dilek Doğan için çok sayıda avukat duruşmada hazır bulunurken, izleyiciler salona alınmadı.

Olay gününe ait, polisin sildiği, geri kurtarılan görüntüler duruşmada izlendi. Görüntülerde polislerden birinin, "Amirim, özel harekat burada birini vurdu. Sıkıntı büyük" dediği duyuluyor. Ayrıca bir başka polis de, Dilek Doğan'ın vurulmasına tepki gösteren aile için "Kelepçe takın şunlara" diyor.